2016 m. birželio 19 d., sekmadienis

Žaliasis pusryčių kokteilis


Na dar vienas mano atradimas iš mano naujosios knygos "The world of the happy pear". Šitas kokteilis (ar geriau vadinti jį glotnučiu, nes suplakti reikia iki glotnios mąsės) gana tirštas, o ypatingai jei gaminamas su šaldytais vaisiais. Pagaminsite per 3 minutes, o būtent to ir norisi rytais ar po intensyvios ir jėgas atimančios treniruotės - kažko greitai pagaminamo argi ne? :) Tinka pusryčiams arba po treniruotės, kai nesinori valgyti nieko labai apsunkinančio skrandį (būtent po treniruočių aš jį ir gaminuosi). Yra keli gaminimo variantai, tiksliau skirtingi produktai, bet man labiausiai tiko ir buvo priimtiniausias variantas su ananasu ir obuolių sultimis (be to obuolių sultys ir pigiau, nei kokosų vanduo), be to aš naudojau macha žaliosios arbatos miltelius, bet galima ir spiruliną naudoti, ji manau pigesnė. Vaisius galima naudoti tiek šaldytus, tiek ir šviežius, o jei trūksta saldumo galima ir puse šaukštelio medaus įkrėsti kitą kartą. Na, o ant viršaus galima dėti kas jau prie širdies: tų pačių ananaso ar mango gabaliukų, granato sėklų, mėgstamų riešutų ar sėklų, bičių duonelės ar žiedadulkių, ar kažko iš savo daržo: šviežių braškių, mėlynių, aviečių, žemuogių, žodžiu ko tik norisi ar turite, o galima ir nieko nedėti, tiesiog vieną skanauti. Aš užmečiau braškių ir organiškų kakavos gabaliukų.


Dviems porcijoms reikės:

  • 1 prinokęs avokadas
  • 1 arbatinis šaukštelis spirulinos/macha žaliosios arbatos miltelių
  • 3 valgomi šaukštai maltų linų sėklų
  • 250 g. šviežio arba šaldyto mango arba ananaso
  • 400 ml. obuolių sulčių arba kokosų vandens
  • pilna sauja špinatų (baby spinach)


Gaminimas:

  • Išskobiame avokadą ir sudedame į plaktuvą su visais kitais ingredientais.
  • Plakame iki glotnios mąsės.
  • Supilstome į stiklines ar dubenėlius, užsiberiame ko širdis geidžia ant viršaus ir valgome ar geriame.

Skanaus ;)(;

Čia tikriausisi vienas iš trumpiausių mano kada rašytų receptų :D

Receptas iš knygos: The world of the happy pear

2016 m. birželio 6 d., pirmadienis

Žemės riešutų sviesto pyragas


Aš tikriausiai esu blogiausia blogerė blogerių istorijoje, nes nu jau taip apleidau savo blogą (oho kiek daug kartų panaudojau žodį "blogas" viename sakinyje). Tačiau galiu (ir jau puolu) teisintis, kad tie keli metai, kai aš tylėjau man buvo ganėtinai įdomūs ir pilni ieškojimų, nors aš vis dar tebesu tame ieškojimų kelyje, tikrai tai dar nesibaigė. Kaip jau žinia dabar gyvenu Airijoje, be to buvau sumasčiusi, kad reikia bandyti gyventi sveikai, taigi buvo toks etapas, kai nevartojau nieko kas turejo mamą ir tėtį, pieno produktų, aliejų na viso to kas nėra daržovės, ankštinės kultūros ir vaisiai :D Ištvėriau apie 3-4 mėnesius ir grįžau prie seno, nes išvažiavau atostogų, o per jas nesinorėjo burnoti draugėms "Oi čia nevalgysim, man čia nieko nėra" ir taip toliau ir panašiai. O vėliau, kažkaip savaime, palaipsniui gavosi, kad pradėjau labiau žiūrėti ką valgau, netgi pradėjau SPORTUOTI!!! Apie sportą anksčiau nebūčiau nei pagalvojusi, o gavosi va kaip :) Dėl to mano maistas kito, taigi šiame bloge rasis receptų kuriuose nebus miltų, pieno produktų (turiu galvoje gyvūlinės kilmės pieno), kiaušinių ir pan. Kaip sakant bus ne tik receptų į storumą, o atsiras ir tokių kaip "Be glitimo", "Be pieno produktų", kaip šitas pyragas, kuris ir yra būtent tas be glitimo ir pieno produktų. Produktų jame nėra daug, o ir paruošimas nėra labai daug laiko reikalaujantis, tačiau pyragas tikrai skanus. Šiaip iš esmės galima šokolado ir mažiau naudoti, ką aš tikriausiai ir darysiu kitą kartą. O kas dėl šokolado, tai aš nenaudojau to jau juodo juodo, kur 70 ar daugiau % kakavos, aš naudojau paprasčiausią juodą kepinių šokoladą, man atrodo ten kakavos apie 56% tėra. O pats receptas yra iš mano naujausio pirkinio, kuriuo aš asmeniškai labai džiaugiuosi. Kažkaip visai netikėtai užėjus į knygyną ši knyga krito man į akis ir net neatvertusi jos jau norėjau pirkti, vat kažkoks instinktas tiesiog rėkė iš vidaus, kad čia yra tai ko jau senokai ieškojau ir, kad man jos būtinai reikia. Kaip sako Instincts don't lie :)


Reikės:

  • 650 g. juodojo šokolado
  • 275 g. maltų migdolų
  • 400 g. riešutų sviesto (gali būti ir su gabaliukais, bet naudojau, kaip ir originaliame recepte glotnų)
  • 125 ml. klevų sirupo
  • 1 valgomas šaukštas kokosų aliejaus


Gaminimas:
  • 23 cm skersmens negilią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Aš prieš įtiesdama popierių suglamžiaus, tai dėl to man pyrago kraštai ir dugnas gavosi tokie "glamžyti".
  • Ištirpiname 350 g. šokolado. Supilame ištirpintą šokoladą į paruoštą kepimo skardą ir naudodami konditerinį šepetėlį paskirstome šokoladą tolygiai po visą skardą, taip pat nepamirštame ir formos kraštų. Kepimo formą dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
  • Į dubenį sudedame maltus migdolus, riešutų sviestą ir klevų sirupą ir gerai viską išminkome rankomis. Susiformuos gražus riešutų sviesto tešlos kamuolys.
  • Laikas išimti iš šaldytuvo kepimo formą, šokoladas jau turėtų būti sustingęs. Iš formos iškeliame šokolado pagrindą su kepimo popieriumi ir atidedame į šalį. Naudodami kepimo formos dugną, kaip šabloną iš riešutų sviesto tešlos suformuojame šiek tiek mažesnį, nei kepimo forma, vienodo storio "pyragą".
  • Kaip pyragas suformuotas, nuimame jį ir į formą grąžiname kepimo popierių su šokolado pagrindu. Į jį dedame suformuotą riešutų sviesto įdarą, bet taip, kad iš visų pusių būtų tuščios vietos prie kraštų, nes ten turės patekti šokoladas, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai susilietų į vieną.
  • Ištirpiname likusius 300 g. šokolado kartu su kokosų aliejumi ir užpilame ant pyrago viršaus. Įsitikiname, kad šokoladas nubėga i tarpelius prie kraštų ir išlyginame pyrago paviršių lengvai "patrankydami" kepimo formą.
  • Paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar ilgiau.
  • Kai pyrago viršus sustingsta galima traukti iš šaldytuvo, nuimti kepimo popierių, supjaustyti (naudokite karštą peilį, tada šokoladas nesuskils) ir skanauti.

Pyragą laikome šaldytuve, ten jis išssilaikys iki 10 dienų.

Skanaus ;)