2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

Suvožtinis su kopūstų salotomis


Va va nuo šito sumuštinio prasidėjo mano sumuštinių gaminimo era (jei galima taip pavadinti)... Namie buvo užsilikes avokadas, kurį reikėjo greitai suvartoti, nes mesti į šiukšliadėžę nekyla ranka, o knygoje buvau radusi sumuštini (va būtent šitą), kur reikia avokado :) Taigi nusprendžiau pietums susisukti įdomų sumuštinį.

Apie patį sumuštinį galiu pasakyti, kad tikrai įdomus ir gaivus dėl kopūstų salotų. Tik vienas minusas - salotų siūlau gaminti perpus mažiau nei nurodyta recepte, nes viską sudėjus jo neina apžioti, o per kraštus krinta visi kopūstai su morkomis.


2 porcijoms reikės:
  • 2 sumuštinių bandelių (pabandykit su keturkampėmis duonelėmis, kurios jau būna perpjautos pusiau),
  • 1 avokado,
  • 4 griežinėlių rūkyto kumpio,
  • 2 riekelių sūrio,
  • 4 šaukštų tarkuotų morkų (siūlau dėti 2 šaukštus),
  • 4šaukštų tarkuotų kopūstų (siūlau dėti 2 šaukštus),
  • 1 šaukšto majonezo,
  • 0,5 šaukšto citrinų sulčių,
  • druskos ir pipirų.


Kas po ko ir kaip:
  • Tarkuotus kopūstus ir morkas sumaišome su majonezu, citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  • Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, o minkštimą sutriname.
  • Sumuštinių bandelių puses aptepame trintu avokadu, dedame po griežinėlį kumpio, riekelę sūrio, uždedame kelis šaukštus kopūstū salotų ir vėl uždedame kumpio. Uždedame antrą bandelės pusę. Ir galima valgyti.


Receptas iš knygos "Pietūs dėžutėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą