2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Lamingtonai

Jau senokai nieko doro nerašiau bloge, tikslaiu iš viso nieko nerašiau, nes buvau užsiėmusi darbe, nes pradžioje aišku mokiausi, paskui dirbau viena, nes kolegė išėjo atostogų, o galiausiai apmokau naujokę. Taigi dėl šių priežasčių labai neturėjau laiko, o jei turėdavau, tai džiaugiausi vasara arba tiesiog ilsėjausi ir nieko neveikiau, nes darbas varginantis. Manau daug kas sutiks, kad darbas su žmonėmis labai sekina, ypač kai reikia atklausyti rėkavimų ir kaltinimų dalykais dėl kurių tu nesi atsakingas. O dabar darbo yra dar daugiau, nes aš pati išeinu iš darbo, o naujokė dirba dar tik kelios savaitės, taigi reikia daug ko ją mokyti ir daug kartų kartoti tą patį, kas jau buvo minėta... Nors dirbu daug, bet tikrai džiaugiuosi, nes greitai aš ten nebedirbsiu, o išvažiuosiu pas draugą į Airiją. Džiaugiuosi ne dėl to, kad išvažiuoju, nes jei atvirai mane tai šiek tiek gąsdina... Nežinoma šalis, miestas, žmonės... Nežinia baugina, bet žinau, kad ten būsiu ne viena, o tai mane netgi labai džiugina. Tikiuosi, kad ten bus įdomu ir nereikės naktimis verkti ir galvoti apie namus Lietuvoje. Taigi prieš pradėdama palinkėsiu sau sėkmės!!! :)

Po ilgų tylos mėnesių nusprendžiau, kad reikia pagaliau prisėsti ir kažką parašyti bloge, nes receptų šiek tiek susikaupė. Taigi tylą nutrauksiu saldžiu ir labai greitai nuo stalo dingstančiu pyragaičiu - lamingtonu. Jo gaminimą vis atidėdavau, kaip sakant: "Gal kitą kartą." Ir tas kitas kartas pagaliau atėjo, kai aš eilinį kartą užsinorėjau kažką skanaus pagaminti. Praneršiau pro spinteles ir pamačiau, kad turiu kalnus šokolado ir kokoso drožlių, taigi nusprendžiau, kad pagaliau atėjo tas kitas kartas ir su didžiuliu entuziazmu pradėjau gaminimą. Manau pasisekė puikiai, tik kitą kartą gaminsiu mažesnius, kvadratinius, o ne pailgus. Manau mažesnius valgyti bus kur kas maloniau ir smagiau. Jei nuspresite gaminti pailgus, tai jų turėtų išeiti apie 20, nes man išėjo būtent tiek. Be to kas dėl glaisto, tai man visiškai neužteko to kiekio kuris aprašytas recepte, taigi aš pasigaminau papildomai, bet aišku pirmiausia bandykite įsitekti į nurodytą kiekį, o jei pritrūks - pasigaminkite dar. Kokoso drožlių taip pat gali pritrūkti, taigi turėkite visko papildomai - tik dėl visa ko.



Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 150 g. cukraus,
  • 50 g. lydyto sviesto,
  • 80 g. miltų,
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • mėgstamos uogienės (aš naudojau mėlynių).

Glaistui reikės:
  • 100 g. juodojo šokolado,
  • 50 g. sviesto,
  • 2 šaukštų cukraus pudros,
  • 2 šaukštų karšto vandens,
  • apie 150 g. kokoso drožlių.


Kas po ko ir kaip:
  • Įjungiame orkaitę ir leidžiame jai įkaisti iki 190 laipsnių. Kvadratinę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
  • Kiaušinius įmušame į dubenį, ten pat supilame cukrų ir viską išsukame elektriniu plakikliu iki balsvų putų. Plakame apie 5 minutes.
  • Sviestą ištirpiname ir leidžiame jam šiek tiek atvėsti.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame juso į kiaušinių masę. Išsijotus m,iltus ir kiaušinius atsargiai išmaišome šaukštu, kad neišeitų oras, kurį įplakėme į kiaušinius.
  • Pakabiname du šaukštus mąsės ir įdedame ją į pravėsusį sviestą. Gerai išmaišome ir supilame į tešlą. Dar kartą išmaišome, bet ilgai nemaišome. Vos tik viskas susijungia į vieną mąsė nebemaišome, kad nepersistengtumėme.
  • Tešlą supilame į paruoštą kepimo skardą ir kepame, kol gražiai pakils, paruduos ir šiek tirk atšoks nuo kraštų. Tai užtruks apie 15 - 20 minučių.
  • Iškepusį pyragą išimame iš skardos ir paliekame ant grotelių atvėsti. Kai pyragas atvės - horizontaliai jį padalijame į dvi dalis, kad gautume viršutinį ir apatinį sluoksnius.
  • Pasigaminame šokoladinį glaistą. Šokoladą ir sviestą ištirpiname virš garų vonelės. Tada į paruoštą šokoladą įpilame vandenį ir suberiame cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Gausis gana skystas šokoladinis glaistas.
  • Uogienę gerai išmaišome ir užtepame ant vieno iš perpjautų lakštų ploną uogienės sluoksnį. Ant uogiene ištepto pygaro pusės uždedame antrą pyrago lakštą.Suteptą pyragą supjaustome juostelėmis arba mažesniais kvadratėliais.
  • Supjaustytus pyragaičius nardiname į šokolado glaistą, leidžiame jam nuvarvėti ir dedame į lėkštę su kokoso drožlėmis. Pyragaitį iš visų pusių apvoliojame kokoso drožlėse ir perdedame į lėkštę ar ant grotelių, kad šokoladas sutvirtėtų. 





Receptas iš knygos: "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą