Reikės:
- 100 g. juodojo šokolado,
- 175 g. mėgstamo kekso (vanilinio, šokoladinio ar kokio tik turit, svarbu, kad būtų be vaisių ar riešutų),
- 2 šaukštai amareto likerio,
- nesaldžios kakavos miltelių apvolioti triufeliams.
Kas po ko ir kaip:
- Šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje.
- Kitame dubenyje sutrupiname keksą.
- Į sutrupintą keksą supilame ištirpintą šokoladą, amaretą ir viską gerai išmaišome iki vientisos mąsės.
- Iš gautos mąsės iš karto formuojame triufelius (apvalius, trikampius, kvadratinius, čia jau kokių norite) ir apvoliojame juos kakavos milteliuose.
- Paruoštus triufelius laikome šaldytuve iki 2 dienų. Prieš patiekiant palaikome kambario temperatūroje, kad šiek tiek sušiltų.
Receptas iš knygos: "Dovanos iš virtuvės"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą