2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Triufeliai su amaretu

Man visada patinka gaminti triufelius. Galbūt dėl to, kad pas mane visada yra šokolado, o gal dėl to, kad jie greitai gaminasi, o ir skanu :) O va šituos visada galvojau, kad ai padarysiu vėliau, koki kitą kartą. Tas delsimas atsirado dėl to, kad jiems reikia kekso trupinių, o kekso nesiruošiau kepti, o pirkti kažkaip irgi nesinorėjo dėl kelių šimtų gramų. Vakar išsikepiau kažkaip tą keksą, galvodama, kad bus kažkas skanaus namie padėta prie kavos ar arbatos, kai užsinorėsiu. O šiandien žvilgtelėjusi į jį prisiminiau, kad yra vieni triufeliai, kuriems reikia kekso, kuris dabar prieš mano akis stovi. Taip ir buvo nuspresta šiandien pažaisti virtuvėje ir pagaminti triufeliukus, kurie skirti ne vaikams, o tėvams (ir visiems kitiems suaugusiems).




Reikės:

  • 100 g. juodojo šokolado,
  • 175 g. mėgstamo kekso (vanilinio, šokoladinio ar kokio tik turit, svarbu, kad būtų be vaisių ar riešutų),
  • 2 šaukštai amareto likerio,
  • nesaldžios kakavos miltelių apvolioti triufeliams.


Kas po ko ir kaip:
  • Šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje.
  • Kitame dubenyje sutrupiname keksą. 
  • Į sutrupintą keksą supilame ištirpintą šokoladą, amaretą ir viską gerai išmaišome iki vientisos mąsės.
  • Iš gautos mąsės iš karto formuojame triufelius (apvalius, trikampius, kvadratinius, čia jau kokių norite) ir apvoliojame juos kakavos milteliuose.
  • Paruoštus triufelius laikome šaldytuve iki 2 dienų. Prieš patiekiant palaikome kambario temperatūroje, kad šiek tiek sušiltų.



Receptas iš knygos: "Dovanos iš virtuvės"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą