2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Sūrio pyragas su šokolado sluoksniu

Kalėdas primenančios Velykos praėjo, taip pat praėjo ir kalėdas primenantis atvelykis... Kažkaip pavasario vis nesimato ir matytis nežada, jei galima taip išsireikšti... O aš jau dirbu naujajame darbe (Valio man!!!), tai bent ten šilta, bet per langą geriau nežiūrėti, nes nuotaika tikrai nepakyla. Ir kiekvieną rytą aš savęs vis klausiu "Kada ateis pavasaris?.." Žodžiu pavasaris kažkur pasiklydo, o kol atras kelią pas mus aš ir toliau gaminu saldumynus ir ne tik (bet daugiausiai saldumynys, nes man jie išeina geriausiai). Šis sūrio pyragas labai skanus, tik pasiūlymas - vietoj sūrių lazdelių geriau naudoti sausainius (Gaidelį pvz.), tada pyrago padas turėtų būti ne toks tvirtas (kietas kitaip tariant), o bus biresnis ir kramtysis maloniau. Hahaha toks įspūdis, kad  gaminant su sūriomis lazdelėmis ar riestainiukais padas neįkandamas, bet taip nėra, tiesiog sausainių padas tikrai malonesnis mano skoniui. Oi tiesa - sūrio pyragą kepiau toms Kalėdas primenančioms Velykoms.


Padui reikės:
  • 200 g. sūrių lazdelių (arba sausainių, jei norite biresnio pado),
  • 2 v.š. smulkaus cukraus,
  • 175 g. sūraus ištirpinto sviesto.


Sūrio sluoksniui reikės:
  • 400g kreminio sūrio kambario temperatūros (naudojau "Philadelphia")
  • 120 g. smulkaus cukraus,
  • 1 v.š. citrinos sulčių,
  • 1 v.š. citrinos žievelių,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • 2 dideli kiaušiniai (baltymus atskirti nuo trynių).


Šokolado sluoksniui reikės:
  • 175g juodojo šokolado (nenaudokit daugiau nei 50% kakavos turintį šokoladą, nes gali būti per kartu),
  • 70g sūraus sviesto,
  • 3 dideli kiaušinių tryniai,
  • 60g cukraus pudros,
  • 1/2 puodelio suplaktos grietinėlės ( 35% riebumo), grietinėlę išplakite iki minkštų putų,
  • m&m'sų jei norite.


Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C, kepimo formą ištepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi. Sūrias lazdeles arba sausainius sumalame iki trupinių. Į sumaltas lazdeles (sausainius) sudedame cukrų ir supilame ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišome. Gautą masę supilame į paruoštą kepimo formą ir gerai suspaudžiame, kad trupiniais, lygiu sluoksniu pasidengtų visas kepimo skardos dugnas. Pyrago padą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių arba kol pado kraštai pasidarys auksinės rudos spalvos. Iškepusį padą ištraukiame ir paliekame pravėsti, kol gaminsimės sūrio sluoksnį.
  • Orkaitės kaitrą suma-iname iki 160°C. Švariame inde sumaišome Philadelphia ir cukrų iki vientisos masės. Geriausia ir greičiausia tai padaryti su elektriniu plaktuvu. Supilame citrinos sultis, tarkuotas žieveles ir vanilės ekstraktą ir isplakame, kad pasiskirstytų po visą masę. Tada sudedame kiaušinių trynius (tik trynius) ir gerai išmaišome. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus, sudedame juos į paruoštą sūrio masę ir švelniai įmaišome. Sūrio masę supilame ant iškepusio pado ir kepame apie 25-30 minučių 160°C orkaitėje. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.
  • Kol vėsta pyragas pasiruošiame paskutinį - šokolado sluoksnį. Garų vonelėje ištirpiname susmulkintą šokoladą ir kubeliais supjaustytą sviestą, išmaišome iki vientisos mąsės. Kitame inde (jis taip pat turi būti atsparus karščiui) sumaišome kiaušinių trynius ir cukraus pudrą. Puodą su trynių ir pudros mase dedame virš garų vonelės ir nuolat, nesustodami maišome 10 minučių. Po 10 minučių į trynių ir pudros masę supilame ištirpintą šokoladą ir išmaišome. Dubenį su gauta mase įdedame į šaltą vandenį ir maišome kol mąsė atvės (apie 2 minutes). Sudedame plaktą grietinėlę ir išmaišome. Ant atšalusio sūrio pyrago užpilame šokolado sluoksnį ir tolygiai paskirstome. Jei norite pyrago viršų papuošiame 6okoladiniais M&M' sais arba kuo tik norite, priklausomai nuo progos. Papuoštą pyragą dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant išimame pyragą iš formos. Šaldytuve pyragas gali išbūti kelias dienas ir jo skonis nepakis.


Receptas adaptuotas: tinklaraštis "Raspberri cupcake"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą