Reikės:
- 100 g. juodojo šokolado,
- 125 g. minkšto sviesto,
- 80 g. cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 3 šaukštų karčios kakavos,
- 1 šaukšto amareto,
- 2 didelių kiaušinių,
- 3 kupinų šaukštų miltų,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- saujos graikinių riešutų.
Kas po ko ir kaip:
- Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada gautą masę supikite į dubenį ir sudėkite likusius produktus, išskyrus riešutus, ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Geriau, kad forma nebūtų labai didelė, idealiausia 18x18 cm. Pyragą apibarstykite graikiniais riešutais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių.
- Kai pyragas iškeps orkaitę išjunkite ir palikite jį dar 5 minutėms joje. Tik neperkepkite - pyragas turi būti drėgnas.
- Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais ir jei norite pabarstykite cukraus pudra ar apliekite tirpintu šokoladu.
Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą