2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Šokoladainis 2. Šį kartą su garikiniais riešutais

Kartą kepiau šokoladainį su karamele, taigi šį kartą nusprendžiau išbandyti naują receptą su riešutais. Man asmeniškai labiau aptiko su karamele, nes buvo saldesnis, o aš didelė saldumynų mėgėja. Šitas greitai paruošiamas ir irgi visai neprastas.



Reikės:
  • 100 g. juodojo šokolado,
  • 125 g. minkšto sviesto,
  • 80 g. cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 3 šaukštų karčios kakavos,
  • 1 šaukšto amareto,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 3 kupinų šaukštų miltų,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • saujos graikinių riešutų.


Kas po ko ir kaip:
  • Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai  pamalkite. Tada gautą masę supikite į dubenį ir sudėkite likusius produktus, išskyrus riešutus, ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Geriau, kad forma nebūtų labai didelė, idealiausia 18x18 cm. Pyragą apibarstykite graikiniais riešutais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių.
  • Kai pyragas iškeps orkaitę išjunkite ir palikite jį dar 5 minutėms joje. Tik neperkepkite - pyragas turi būti drėgnas.
  • Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais ir jei norite pabarstykite cukraus pudra ar apliekite tirpintu šokoladu.



Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą