Reikės;
- 700 g. moliūgo,
- 4 skiltelės česnako,
- 2 svogūnai,
- 2 saliero lapkočiai,
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- keletas čiobrelių šakelių (neturėjau, tai įmečiau šiek tiek džiovinto čiobrelio),
- keletas šalavijų lapelių,
- druskos, maltų juodųjų pipirų,
- vištienos arba daržovių sultinio (naudojau vištienos),
- 50 ml. grietinėlės.
Kas po ko ir kaip:
- Moliūgą nulupame ir supjaustome keleto centimetrų dydžio gabalėliais. Česnako skilteles nulupame, bet nepjaustome, o paliekame sveikas. Svogūnus nulupame ir padaliname į keturias skilteles.
- Moliūgus, svogūnus ir česnakus sudedame į didžiulį indą (taip bus patogiau), sumetame bet kaip supjaustytus saliero kotus (siūlau paprasčiausiai padalinti į tris dalis, nes juos vėliau reikės išgraibyti iš sriubos). Viską pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Viską sumaišome, supilame į kepimo skardą, tolygiai paskirstome ir šalia guldome kelias čiobrelių šakeles ir šalavijų lapelius. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 minučių arba tol, kol moliūgai suminkštės.
- Iškepusius ir suminkštėjusius moliūgus kartu su svogūnais, česnakais ir salierais dedame į puodą ir užpilame sultiniu, kad apsemtų. Paverdame 10 minučių, išgriebiame salierus ir čiobrelius. Tada sriubą sutriname trintuve ir įpilame grietinėlės. Viską užverdame ir galime piltis į lėkštes, pabarstyti skrebučiais su sūriu (arba ne) ir skanauti.
Receptas iš knygos: "Beatos virtuvė"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą