2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Keptų moliūgų sriuba

Neseniai į namus buvo parneštas didėliausias moliūgas. Kadangi nei nenumaniau ką su juo daryti, aišku puoliau vartyti knygas ir ka jūs sau manote iš karto radau moliūgų sriubos receptą, kurį rasit žemiau.



Reikės;
  • 700 g. moliūgo,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 svogūnai,
  • 2 saliero lapkočiai,
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • keletas čiobrelių šakelių (neturėjau, tai įmečiau šiek tiek džiovinto čiobrelio),
  • keletas šalavijų lapelių,
  • druskos, maltų juodųjų pipirų,
  • vištienos arba daržovių sultinio (naudojau vištienos),
  • 50 ml. grietinėlės.


Kas po ko ir kaip:
  • Moliūgą nulupame ir supjaustome keleto centimetrų dydžio gabalėliais. Česnako skilteles nulupame, bet nepjaustome, o paliekame sveikas. Svogūnus nulupame ir padaliname į keturias skilteles.
  • Moliūgus, svogūnus ir česnakus sudedame į didžiulį indą (taip bus patogiau), sumetame bet kaip supjaustytus saliero kotus (siūlau paprasčiausiai padalinti į tris dalis, nes juos vėliau reikės išgraibyti iš sriubos). Viską pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Viską sumaišome, supilame į kepimo skardą, tolygiai paskirstome ir šalia guldome kelias čiobrelių šakeles ir šalavijų lapelius. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 minučių arba tol, kol moliūgai suminkštės.
  • Iškepusius ir suminkštėjusius moliūgus kartu su svogūnais, česnakais ir salierais dedame į puodą ir užpilame sultiniu, kad apsemtų. Paverdame 10 minučių, išgriebiame salierus ir čiobrelius. Tada sriubą sutriname trintuve ir įpilame grietinėlės. Viską užverdame ir galime piltis į lėkštes, pabarstyti skrebučiais su sūriu (arba ne) ir skanauti.



Receptas iš knygos: "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą