Mažoji vazelė buvo skirta mano mamai, na o didesnioji - draugo, mat sveikinti buvo dvi progos Kovo 8-osios ir praėjusio gimtadienio :)
Reikės:
- 400 ml cukraus,
- 200 g. maltų riešutų mišinio (aš riešutus visada pakepinu ir nulupu luobeles, bet manau, kad galima nekepintus naudoti),
- 3 šaukštai lukštentų saulėgrąžų,
- 2 šaukštai kokoso drožlių.
Kas po ko ir kaip:
- Kvadratinę kepimo formą išklokite folija.
- Cukrų suberkite į puodą storu dugnu ir ant didesnės ugnies maišydami kaitinkite, kolcukrus ištirps ir pasidarys auksinės (tamsaus gintaro) spalvos.
- Sumažinkite ugnį ir suberkite riešutus, kokosų drožles ir saulėgrąžas. Viską labai gerai išmaišykite.
- Gautą masę greitai supilkite į folija išklotą kepimo formą, kol nepradėjo stingti šiek tiek palyginkite (padarykit kvadratinį blyną) ir palikite atvėsti, tada dėkite keletui valandų į šaldytuvą (šį kartą laikiau jame vos pusvalandį), kad griliažas sustingtų.
- Išimkite griliažą ir suskaldykite norimo dydžio kąsneliais.
Suskaldyti tikrai nepavyks vienodais ir simetriškais gabaliukais, bet ir nereikia, juk ne restorano lankytojams nešite juos :) Be to skaldant pasiruoškite, nes mažų, atskilusių griliažo dalių rasite ne tik ant stalo, kur juos laužėte, bet ir ant žemės ar tokiose vietose kur net nemanėte, kad rasit :)
Kadangi mano draugui patinka grynas griliažas tai į šokoladą mirkyti man jo neleidžiama :) O šiaip jei norite ir turėsite kantrybės (ar jūsų smaližiais jos turės) tai ištirpinkite šokoladą ir pamirkykite jame, o kai šokoladas sustings tada skanaukite :)
Man dovanotos tulpės ir paruoštas griliažas, kuris bus suvalgytas ten, kur aš dar nesu buvusi :)
Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"
Skanaus ;)
nuostabiai atrodo :) reikės išbandyti. o gaunasi toks kaip "griliažiniai" saldainiai aš skonis šiek tiek skiriasi? Koks tas riešutų mišinys t.y. kokie riešutai įeina ir kurie ne?
AtsakytiPanaikintiSveiki. Aš pati naudoju lazdyno ir žemės riešutus, o jei turiu sudedu ir lukstentu saulėgrąžų likucius, bet manau, kad galima būtų įdėti ir migdolų į mišinį :) Jie gaunasi kaip griliaziniai saldainiai, bet mano draugas sako, kad maniskiai skanesni nei parduotuviniai :)
Panaikinti