2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Sluoksniuotos juostelės

Šaldytuvo kameroje jau gana netrumpą laiką užsistovėjo pakelis sluoksniuotos tešlos, kurią vis planavau sunaudoti, tik kažkaip ji ten vis užsimiršdavo, kol vėl netekdavo įkišti nosies į tą stalčių kuriame ji kantriai laukė savo debiuto dienos :) Ir ką, pagaliau jai pasisekė jos sulaukti. Suradau knygoje receptą, pergalvojau, kad visko turiu ir nieko nereikės prikti, taigi nusprendžiau tą saulėtą šeštadienį pagaliau ją sunaudoti.
Juostelės gan greitai pagaminamos, tik pradžioje su jų susukimu buvo bėdų, bet sukant ketvirtą juostelę pasidarė lengva ir tapau jų sukimo profė :D


Reikės:
  • 500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
  • 100 ml. rudojo cukraus,
  • 100 ml. aguonų,
  • 100 ml. sezamų,
  • 2 kiaušiniai.

Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Kiaušinius išplakite šakute. Sluoksniuotą tešląplonai iškočiokite, kad gautūsi didelis stačiakampis. Patepkite ją kiaušiniu, gausiai pabarstykite cukrumi, aguonomis ir sezamais. Tada tešlą pelenkite pusiau, šiek tiek ją suspauskite ir vėp aptepkite kiaušiniu, pabarstykite cukrumi, aguonomis ir sezamais.
  • Tešlą supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis. Juostelių skaičius turi būti lyginis. Imkite dvi juosteles, uždėkite ją vieną ant kitos, viršų gerai užspauskite, kad kepdamos neišsileistų, tada susukite spirale ir apačioje vėl gerai suspauskite, kaip ir viršuje, kad neišsivyniotų.
  • Juosteles dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių, kol juostelės gražiai paruduos.
  • recepte rašo, kad iškeptas juosteles galima laikyti iki 2 savaičių, jei jas išlaikysite, nes man jos nuo stalo dingo jau kitą dieną (nes kepiau jas vakare).

Labai skanu su pienu, o kas nemėgėjai gerti pieną galit kramsnoti prie kavos ar arbatos puodelio.


Skanaus ;)
Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"

2 komentarai:

  1. Labai patinka sios juosteles, tik darau maziau sluoksniu - tada jos gaunasi dar traskesnes. Bet pagal originalu recepta irgi super! Reiks kada ir su sezamais pabandyt, nes ju pas mane nebuna ir keiciu smulkintais migdolais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O su migdolais pabandysiu as, nes kol kas dariau tik su sezamais, mat mano antroji puse sezamus labai megsta :)

      Panaikinti