Reikės:
- 165 g. miltų,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 0,5 šaukštelio druskos,
- 0,25 šaukštelio cinamono,
- 0,25 šaukštelio malto imbiero,
- 125 ml. rudojo cukraus,
- 3 vidutinio dydžio morkų,
- 4 šaukštų medaus,
- 2 kiaušinių,
- 240 ml. pasukų,
- 80 ml. augalionio aliejaus.
Kas po ko ir kaip:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais arba įdėkite keksiukų popierėlius.
- Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite ir įberkite druskos, suberkite cinamoną, maltą imbierą, cukrų, sudėkite tarkuotas morkas. Viską šiek tiek pamaišykite, kad morkos apsiveltų miltais.
- Kitame dubenyje sumaišykite medų, kiaušinius, pasukas ir aliejų. Sumaišytus skystus produktus palengva įmaišykite į miltus. Tešlą gerai išsukite, kad neliktų miltų gumulėlių, tačiau nepermaišykite.
- Į kėkvieną formelę įpilkite po 2/3 tešlos ir kepkite 25 minutes arba kol keksiukai gražiai apskrus.
Receptas iš knygos "Pietūs dėžutėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą