2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Medaus ir morkų keksiukai


Reikės:
  •  165 g. miltų,
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 0,25 šaukštelio cinamono,
  • 0,25 šaukštelio malto imbiero,
  • 125 ml. rudojo cukraus,
  • 3 vidutinio dydžio morkų,
  • 4 šaukštų medaus,
  • 2 kiaušinių,
  • 240 ml. pasukų,
  • 80 ml. augalionio aliejaus.




Kas po ko ir kaip:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais arba įdėkite keksiukų popierėlius.
  • Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite ir įberkite druskos, suberkite cinamoną, maltą imbierą, cukrų, sudėkite tarkuotas morkas. Viską šiek tiek pamaišykite, kad morkos apsiveltų miltais.
  • Kitame dubenyje sumaišykite medų, kiaušinius, pasukas ir aliejų. Sumaišytus skystus produktus palengva įmaišykite į miltus. Tešlą gerai išsukite, kad neliktų miltų gumulėlių, tačiau nepermaišykite.
  • Į kėkvieną formelę įpilkite po 2/3 tešlos ir kepkite 25 minutes arba kol keksiukai gražiai apskrus.



Receptas iš knygos "Pietūs dėžutėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą