2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

Mėtų likeris

Šitas likeris labai lengvai pagaminamas, o ir saldus (kaip tikras likeris). Kas nemėgsta stiprių alkoholinių gėrimų, tai šitas likeris manau bus kaip tik :)




Reikės:
  • 350 g. cukraus,
  • 300 ml. vandens,
  • 250 ml. brendžio,
  • 120 ml. mėtų sirupo,
  • šviežios mėtų šakelės.



Kas po ko ir kaip:
  • Suberkite cukrų į vandenį ir kaitinkite ant ugnies maišydami, kol cukrus ištirps (užvirti sirupo nereikia, užtenka, kad jis bus šiltas). Į gautą skystį supilkite mėtų sirupą, išmaišykite ir palikite visiškai atvėsti.
  • Kai sirupas atvės į skystį supilkite brendį ir gerai išmaišykite.
  • Mėtų likerį supilkite į butelį, įmeskite mėtų šakelę ir palikite kelias dienas. Štai ir viskas, galite skanauti.



Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"

Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą