2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

Mėtiniai šokoladiniai gabalaičiai

Tai va priartėjo dar vienas gimtadienis, o ką padovanoti ir vėl galvoti teko. Pirma mintis buvo, kad reikia BŪTINAI kažką pagaminti pačiai, o veliau jau idėja ką nupirkti ateis į galvą pati. Taigi buvo pasitelkta į pagalbą mano turima knyga "Dovanos iš virtuvės" ir ką pagaminti buvo nuspręsta akimirksniu :) Pakramsnojimui "Mėtiniai šokoladiniai gabalaičiai", na o prie jų "Mėtų likeris" . Labai į temą šokoladiniams gabalaičiams :)




Reikės:
  • 150 g. juodojo šokolado,
  • 150 g. baltojo šokolado,
  • 2 šaukšteliai aliejaus,
  • 50 - 80 g. skaldytų mėtinių saldainių.




Kas po ko ir kaip:
  • Kepimo skardą išklokite folija ir išlyginkite raukšles.
  • Baltajį (arba juodajį, kaip jau norite, kad šokoladas sluoksniuotūsi) šokoladą susmulkinkite ir su šauksteliu aliejaus ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kuo greičiau karštą šokoladą supilkite į paruoštą skardą ir išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite 30 minučių.
  • Juodajį (arba baltajį jei prieš tai naudojote juodajį) šokoladą taip pat susmulkinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje su likusiu šaukšteliu aliejaus. Šokoladą kiek atvėsinkite ir supilkite ant sustingusio pirmojo šokolado sluoksnio. Šokoladą išlyginkite ir apibarstykite smulkintais mėtiniais saldainiais. Skardą su paruoštu šokoladu vėl dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Sustingusį šokoladą nuimkite nuo folijos ir sulaužykite norimo dydžio gabalėliais.
  • Uždarytame inde šaldytuve mėtinius šokolado gabalaičius galite laikyti apie 2 savaites.





Patarimai:
  • Jei nemėgstate mėtiniu saldainių labai lengvai juos galite pakeisti apelsininiais, citrininiais ar dar kokiais kitokiais saldainiais, tada gausis jūsų norimo skonio šokolado gabalaičiai (aš ir pati kitą kartą darysiu apelsininius šokolado gabalaičius) :)


Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. noriu paklaust, "tirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje" - kiek vandens turi būti, kad neprasiskiestų labai šokoladas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      as tiesiog ipilu i didesni puoda vandes, palaukiu kol jis uzvirs ir tada i ta puoda su verdanciu vandeniu dedu mazesni puoda su sokoladu. Vandens garai greitai susildo puoda su sokoladu ir jis istirpsta, niekas neprasiskiedzia. I sokolada vandens negali patekti, nes tai tugadintu sokolada.

      Panaikinti
    2. aš ir galvojau, kad kažką ne taip turbūt supratau :) dėkoju už atsakymą! Kalėdoms bandysiu namiškius nustebinti :)

      Panaikinti
    3. Nera uz ka :) Tikiuosi namiskiai maloniai nustebs ir sokolada sukrims akimirksniu :) Graziu svenciu jums ir jusu namiskiams :)

      Panaikinti