2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Apelsinų žievelės šokolade

Tai va daug nerašinėjus imuosi darbo ir pateikiu receptą. Kaip mano mama sakė: "Matai ką galima padaryti iš produktų, kuriuos lauk metam!" :)



Reikės:
  • 2 apelsinų žievelių (mano buvo maži apelsinai, ir ne su ta stora žievele),
  • 110 g. cukraus,
  • 100 g. juodojo šokolado,
  • žiupsnelio cinamono,
  • žiupsnelio gvazdikelių (maltų).



Kas po ko ir kaip:
  • Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, galite kelis kartus nuplikyti verdančiu vandeniu, bet aš juos tik gerai nušveičiau.
  • Supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite žieveles. Apelsinus pasigardžiuodami suvalgykite, nes juk taip skanu :) Dėkite žieveles į puodą, suberkite cukrų, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 30 minučių - kol žievelės suminkštės.
  • Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite smulkesnėmis juostelėmis.
  • Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite prieskonius ir išmaišykite. Žievelių juosteles pasmeikite šakute ir iki pusės arba visas mirkykite į šokoladą. Atsargiai sudėkite ant kepimo popieriaus ir nejudinkite jų kol nesustings.



Pastabos:
  • Žieveles į šokoladą mirkykite greitai, nes paskui šokoladas pradeda stingti ir gali gautis taip, kad puse apelsinų liks neišmirkyti, šokoladas sustingęs ir nebetinkamas antram kartui, o juk gaila gerą daigtą išmesti. 

Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą