Reikės:
- 2 apelsinų žievelių (mano buvo maži apelsinai, ir ne su ta stora žievele),
- 110 g. cukraus,
- 100 g. juodojo šokolado,
- žiupsnelio cinamono,
- žiupsnelio gvazdikelių (maltų).
Kas po ko ir kaip:
- Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, galite kelis kartus nuplikyti verdančiu vandeniu, bet aš juos tik gerai nušveičiau.
- Supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite žieveles. Apelsinus pasigardžiuodami suvalgykite, nes juk taip skanu :) Dėkite žieveles į puodą, suberkite cukrų, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 30 minučių - kol žievelės suminkštės.
- Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite smulkesnėmis juostelėmis.
- Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite prieskonius ir išmaišykite. Žievelių juosteles pasmeikite šakute ir iki pusės arba visas mirkykite į šokoladą. Atsargiai sudėkite ant kepimo popieriaus ir nejudinkite jų kol nesustings.
Pastabos:
- Žieveles į šokoladą mirkykite greitai, nes paskui šokoladas pradeda stingti ir gali gautis taip, kad puse apelsinų liks neišmirkyti, šokoladas sustingęs ir nebetinkamas antram kartui, o juk gaila gerą daigtą išmesti.
Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą