2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Vaniliniai keksiukai

Eisiu iš karto prie esmės - keksiukų. Iš tiesų nieko iš jų nesitikėjau įpatingo, nes maniau, kad bus sausi, kadangi be jokio įdaro, o ir glaistas pasirodė, kad bus sausokas, tai aš jo net ir negaminau per daug. Bet keksiukai mane maloniai nustebino, nes jie nebuvo sausi ar sprangūs. Iš tiesų labai skaniai susivalgė tiek vieni, tiek ir su arbata, mano atneju kava.


Reikės:

  • 120 g. minkšto sviesto,
  • 150 g. smulkaus cukraus,
  • 1 šaukštelis (5 ml.) vanilės ekstrakto,
  • 2 dideli kiaušiniai,
  • 180 g. miltų
  • 8 g. kepimo miltelių, 
  • 125 ml. pieno.
Glaistui reikės:
  • 175 g. cukraus pudros,
  • 5 g. minkšto sviesto,
  • 22 ml. verdančio vandens.



Kas po ko ir kaip:
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių (jei orkaitėje įjungtas ventiliatorius orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių). Į keksiukų kepimo formą sudedame keksiukų popierėlius.
  • Sviestą, cukrų ir vanilę sudedame į dubenį ir elektriniu plakikliu gerai išplakame. Plakti pradedame iš lėto, vis didindami greitį. Plakame kol masėpasidarys vientisa ir kreminė, gali prireikti kelis kartus išjungti plakiklį ir nuo kraštų su mentele nukrapštyti sviestą, kad gerai išsiplaktų visa masė.
  • Į išplaktą sviestą įmušame vieną kiaušinį ir jį įplakame į masę, plakame apie minutę. Tą patį padarome ir su antru kiaušiniu.
  • Į miltus suberiame kepimo miltelius ir gerai juos sumaišome su miltais. Du trečdalius paruoštų miltų įsijojame į išplaktą masę. Viską išmaišome šaukštu arba elektriniu plakikliu, bet plakti nustojame iš karto, kai tik miltai įsimaišo.
  • Supilame apie pusę pieno (apie 60 - 65 ml.) ir išmaišome. Kai pienas įsimaišys į masę įsijojame likusius miltus ir vėl išmaišome iki miltai įsimaišys į masę. Tada supilame likusį pieną ir išmaišome paskutinį kartą. Nepermaišome mąsės. Kiekvienu kartu maišome tik iki tol, kol įsimaišo ingredientai.
  • du trečdalius keksiukų kepimo formelių užpildome paruošta tešla. Keksiukus dedame į gerai įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Keksiukai bus iškepę, kai jų viršus bus gražiai pageltęs, o įsmeigus į juos pagaliuką jis bus švarus.
  • Jei gaminsite glaistą: Cukraus pudrą, sviestą ir karštą vandenį gerai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą glaistą iš karto tepame ant atvėsusių keksiukų ir jei yra noras galima apibarstyti spalvotais pabarstukais. Neleidžiame glaistui sukietėti, kol jis neužteptas ant keksiukų, jei kartais taip nutiktų į glaistą įmaišykite kelis lašus karšto vandens ir glaistas vėl suskystės.




Receptas iš tinklaraščio: Exclusively Food

Skanaus ;)

9 komentarai:

  1. Labai skanūs jau kokius 6 kartus kepiau! ;) PASAKIŠKI! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mums patiko!!! Rekomenduojame receptuka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek keksiukų išeina Jums?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, turetų tradiciškai gautis 12 keksiukų :)

      Panaikinti
  4. O ar reikia kad į keksiuką įbedus krapštuką jis liktų šiek tik šlapias?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaunasi labai skanus keksiukai.
    Jau kiek kartu kepiau ir gaunasi tobuli

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki labai gerai pavyko keksiukai

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanus keksiukai! Visai seimynai patiko! Cukraus idejau 100g, saldumo uzteko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai labai skanūs !!! Ačiū už receptuką

    AtsakytiPanaikinti