Lašišos aš turėjau daugiau nei nurodyta recepte, bet tiesiog padidinau proporcijas, kad viskas gautūsi taip kaip turi gautis. Be to kepsnius padariau mažesnius, nes supjausčius nurodyto dydžio gabalais man porcijos pasirodė per didelės. Iškepus lašiša gavosi tokia sultinga, drėgna, pačioje lašišoje jautėsi subtilus citrinų rūgštumas, sviesto skonis ir krapai. Buvo pasakiškai skanu.
Reikės:
- 2 lašišos filė kepsnių (po 250 g.) (aš juos dar perpjoviau pusiau, kad gautūsi 4 gabaliukai lašišos filė),
- 0,5 citrinos,
- 6 lapų filo tešlos,
- saujelė krapų
- 100 g. sviesto,
- druskos,
- pipirų,
- saujelė sezamo sėklų (aš naudojau mišinį, kuriame buvo sezamai, linų sėmenys, saulėgrąžos ir moliūgų sėklos).
Kas po ko ir kaip:
- Lašišos kepsnius pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių.
- Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite juo po 3 sluoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos (viršutinį tešlos sluoksnį, ant kurio dėsite lašišą, taip pat sutepkite sviestu). Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų, ant jų - lašišos kepsnį, o ant lašišos uždėkite plonai pjaustytų citrinų griežinėlių ir suvyniokite lašišą į tešlą, kraštus užspauskite.
- Įvyniotą lašišą sudedame į kepimo skardą (aš ją išklojau kepimo popieriumi). Visus kepsnelius gausiai aptepkite likusius sviestu ir apibarstykite sezamo sėklomis (mano atveju buvo mišinys).
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
- Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Taip pat skanu ir su kuskusu.
Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"
Skanaus ;)
Kaip cia skaniai skamba! Aciu uz ideja, pabandysiu ir as :)
AtsakytiPanaikintiSkaitytoja
Oi tikiuosi ir jus liksit patenkinta (-as), nes lašiša tokia sultinga buvo ir pasakiškai skani, nors iš pradžių pakepusi ją keptuvėje vos po dvi minutes bijojau, kad vidurys visiškai žalias gali būti, bet iškepė tobulai ir neišsausėjo dėl sviesto ir citrinų sulčių bėgančių iš griežinėlių :)
Panaikinti