Reikės:
- 1 didelis svogūnas,
- 2 šaukštai aliejaus,
- 500 g. maltos jautienos,
- 2 saliero lapkočiai,
- 4 nedidelės morkos,
- 1 laurų lapas,
- 0,5 šaukštelio čiobrelių (tinka tiek švieži, tiek ir džiovinti),
- 2 skiltelės česnako,
- grūstų juodųjų pipirų,
- druskos,
- 2 šaukštai sojų padažo,
- 2 šaukštai "Vorčesterio" padažo,
- 1 šaukštas balzaminio acto,
- 2 šaukštai pomidorų pastos,
- 400 ml jautienos sultinio (arba bet koks kitas sultinys arba vanduo)
- 10 vidutinio dydžio bulvių,
- druskos,
- 30 g. sviesto
- arba tiesiog vakarykštės bulvių košės.
Kas po ko ir kaip:
- Gaminkite didelėje, gilioje keptuvėje arba puode, nes viską reikės dėti paeiliui į jį. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname aliejuje. Kai svogūnas suminkštėja sudedame jautienos faršą ir gerai apkepiname.
- Saliero kotus ir morkas supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į keptuvę kartu su mėsa ir svogūnais. Ten pat sudedame laurų lapą, čiobrelius, smulkintus česnakus, šiek tiek grūstų juodųjų pipirų ir druskos. Viską troškiname apie 10 minučių, tada supilame sojų, "Vorčesterio" padažus, balzaminį actą, įdedame pomidorų pastos.
- Į keptuvę supilame jautienos sultinį arba vandenį ir neuždengę paliekame troškintis apie pusvalandį - kol skystis išgaruos, o mėsa ir daržovės suminkštės.
- Jei turite vakarykštės bulvių košės šitą skyrių praleiskite, o jei neturite jos tada nuskuskutame ir išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Kai išverda nusunkiame, įdedame sviesto ir sugrūdame į košę.
- Iš mėsos išgriebiame laurų lapą. Paragaujame ar netrūksta prieskonių ir jei ko trūksta pridedame. Mėsą sudedame į kepimo indą, paskleidžiame po kepimo indą tolygiai. Ant viršaus sudedame bulvių košę ir šiek tiek ją "pašiaušiame" šakute.
- Pyragą šauname į 190 laipsnių orkaitę ir paliekame kepti 30 - 40 minučių, kol gražiai apskrus bulvių stogas. Vėliau traukiame lauk, dedame į lėkštes ir valgome vieną arba su šiltomis daržovėmis.
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą