2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Kokosiniai kauburėliai

Šituos sausainius ankščiau pirkdavau iš parduotuvės, tačiau pernai metais radau receptą ir sumasčiau, kad reikia pabandyti pasigaminti. Žinoma, kaip visada, sausainiai gavosi skanesni, minkštesni, ir visi jie dingo akimirksniu, na gal šiek tiek meluoju, nes kai pirmą kartą juos dariau dar įdėjau svečiams išsinešti, nors mano draugas tam labai priešinosi ir vis prašė, kad jau šitų svečiams tai nedėčiau :)




25 - 30 sausainėlių reikės:

  • 2 kiaušinių baltymai,
  • 2 šaukšteliai kukurūzų miltų,
  • 180 g. cukraus pudros,
  • 200 g. kokosų drožlių,
  • plytelė juodojo šokolado (nebūtina),
  • spalvingų cukraus pabarstukų (nebūtina).


Kas po ko ir kaip:
  • Kambario temperatūros kiaušinių baltymus išplakame elektriniu plakikliu ar konditerine šluotele (aš plakiau iki standžių putų, nes recepte labai jau nesukonkretinta iki kokio lygio tuos baltymus išplakti). Suberiame cukraus pudrą ir dar paplakame. Į išplaktus kiaušinių baltymus ir cukraus pudrą suberiame miltus ir atdargiai išmaišome. Suberiame kokosų drožles ir dar kartą atsargiai išmaišome.
  • Kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, iš tešlos, šaukštu formuojame kauburėlius. Kepame 15 - 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Jei nusprendėte sausainius puošti, tai kai jie atvės apliekite juos ištirpintu šokoladu ir apibarstykite pabarstukais, nors tai nėra būtina, jie skanūs ir be papuošimų. Svarbiausia neperkepinti jų, kad vidus liktų drėgnokas, o išorė traški.




Receptas iš žurnalo "Ji" Nr. 51/2011

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą