Reikės:
- 100 g. minkšto sviesto,
- 110 g. cukraus,
- 100 g. grietinės,
- 100 g. miltų,
- 30 g. kakavos miltelių,
- 60 g. kukurūzų dribsnių,
- šokolado (nebūtina).
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Sviestą išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus ir baltas. Tada berkite cukrų ir dar paplakite. Sudėkite grietinę ir plakite tol kol pasidarys vientisas purus kremas.
- Miltus sumaišykite su kakava ir suberkite mišinį į sviesto masę. Ten pat sudėkite ir dribsnius, viską sumaišykite šaukštu. maišant dribsniai šiek tiek sutrupės, bet čia nieko tokio, neišsigąskite ir nesirūpinkite dėl to.
- Kai viskas sukibs į tirštą masę ir maišant nebepasirodys miltų užuomazgų, rankomis suformuokite rutuliukus, dėkite juos į skardą ir nesmarkiai su šakute juos spustelėkite, kad šiek tiek susiplotų.
- Kepkite apie 15 - 20 minučių. Iškepę jie bus šiek tiek trapūs, bet vėsdami sutvirtės. Jei turite ir norite viršų apliekite ištirpintu šokoladu, nes man jo trūko.
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą