Reikės:
- 100 g. minkšto sviesto,
 - 110 g. cukraus,
 - 100 g. grietinės,
 - 100 g. miltų,
 - 30 g. kakavos miltelių,
 - 60 g. kukurūzų dribsnių,
 - šokolado (nebūtina).
 
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
 - Sviestą išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus ir baltas. Tada berkite cukrų ir dar paplakite. Sudėkite grietinę ir plakite tol kol pasidarys vientisas purus kremas.
 - Miltus sumaišykite su kakava ir suberkite mišinį į sviesto masę. Ten pat sudėkite ir dribsnius, viską sumaišykite šaukštu. maišant dribsniai šiek tiek sutrupės, bet čia nieko tokio, neišsigąskite ir nesirūpinkite dėl to.
 - Kai viskas sukibs į tirštą masę ir maišant nebepasirodys miltų užuomazgų, rankomis suformuokite rutuliukus, dėkite juos į skardą ir nesmarkiai su šakute juos spustelėkite, kad šiek tiek susiplotų.
 - Kepkite apie 15 - 20 minučių. Iškepę jie bus šiek tiek trapūs, bet vėsdami sutvirtės. Jei turite ir norite viršų apliekite ištirpintu šokoladu, nes man jo trūko.
 
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"
Skanaus ;) 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą