Reikės:
- 8 pieniškų dešrelių (aš turėjau visą įpakavimą ir sunaudojau jį iki paskutinės dešrelės),
- 500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 50 g. sviesto,
- 2 šaukštų sezamų sėklų.
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Dešreles perpjaukite pusiau (jei kartais būsite užsipirke tų mažučių, "vaikiškų", jų pjaustyti pusiau nereikia, jos ir taip mažiukės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug 1 - 1,5 cm gylio.
- Atšildytą tešlą supjaustykite į tiek juostelių, kiek turėsite pasiruošę dešrelių, taigi jei turėsite 20 mažų supjaustytų dešrelių, tai reikės iš turimos tešlos susipjaustyti 20 juostelių.
- Dešreles susukite į tešlą, palikite atvirus galus, kad kepdami jie pasiraitytų ir paskrustų.
- Ištirpdykite sviestą, juo aptepkite tešlos viršų ir kyšančius dešrelių galus, pabarstykite sezamais.
- Dešreles dėkite į kepimo skardą, prieš tai įklokite kepimo popieriaus, ir šaukite į orkaitę 15 - 20 minučių.
Dešrelės skanios tiek šiltos, tiek ir šaltos, tik mirkykite jas pomidorų padaže, su salotomis, mišrainėmis ar valgykite vienas, skanu visaip.
Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą