2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Dešrelės tešlos marškinėliuose

Šį kartą nesinori daugžodžiauti, tiesiog pasakysiu, kad tai puikus ir greitai pagaminamas užkandis, na jis bus greitai pagaminamas jei turėsit išsitraukę iš kameros ir atšildę sluoksniuotą tešlą, kitu atveju nemanau, kad kas nors išeis. Bet jei žinote, kad rytoj bus svečių, tai tikrai verta išsštraukti tą šaldymo kameroje laukančią tešlą ir pagaminti iš jos šitas dešreles marškinėliuose, nes laiko neužima per daug, o ir skanu :) Šias dešreles galite patiekti tiek vienas, tiek ir su padažu ir salotomis ar mišraine :)



Reikės:
  • 8 pieniškų dešrelių (aš turėjau visą įpakavimą ir sunaudojau jį iki paskutinės dešrelės),
  • 500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
  • 50 g. sviesto,
  • 2 šaukštų sezamų sėklų.


Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Dešreles perpjaukite pusiau (jei kartais būsite užsipirke tų mažučių, "vaikiškų", jų pjaustyti pusiau nereikia, jos ir taip mažiukės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug 1 - 1,5 cm gylio.
  • Atšildytą tešlą supjaustykite į tiek juostelių, kiek turėsite pasiruošę dešrelių, taigi jei turėsite 20 mažų supjaustytų dešrelių, tai reikės iš turimos tešlos susipjaustyti 20 juostelių.
  • Dešreles susukite į tešlą, palikite atvirus galus, kad kepdami jie pasiraitytų ir paskrustų.
  • Ištirpdykite sviestą, juo aptepkite tešlos viršų ir kyšančius dešrelių galus, pabarstykite sezamais.
  • Dešreles dėkite į kepimo skardą, prieš tai įklokite kepimo popieriaus, ir šaukite į orkaitę 15 - 20 minučių.

Dešrelės skanios tiek šiltos, tiek ir šaltos, tik mirkykite jas pomidorų padaže, su salotomis, mišrainėmis ar valgykite vienas, skanu visaip.



Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą