Reikės:
- 8 pieniškų dešrelių (aš turėjau visą įpakavimą ir sunaudojau jį iki paskutinės dešrelės),
 - 500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
 - 50 g. sviesto,
 - 2 šaukštų sezamų sėklų.
 
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
 - Dešreles perpjaukite pusiau (jei kartais būsite užsipirke tų mažučių, "vaikiškų", jų pjaustyti pusiau nereikia, jos ir taip mažiukės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug 1 - 1,5 cm gylio.
 - Atšildytą tešlą supjaustykite į tiek juostelių, kiek turėsite pasiruošę dešrelių, taigi jei turėsite 20 mažų supjaustytų dešrelių, tai reikės iš turimos tešlos susipjaustyti 20 juostelių.
 - Dešreles susukite į tešlą, palikite atvirus galus, kad kepdami jie pasiraitytų ir paskrustų.
 - Ištirpdykite sviestą, juo aptepkite tešlos viršų ir kyšančius dešrelių galus, pabarstykite sezamais.
 - Dešreles dėkite į kepimo skardą, prieš tai įklokite kepimo popieriaus, ir šaukite į orkaitę 15 - 20 minučių.
 
Dešrelės skanios tiek šiltos, tiek ir šaltos, tik mirkykite jas pomidorų padaže, su salotomis, mišrainėmis ar valgykite vienas, skanu visaip.
Receptas iš knygos "30 minučių virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą