Reikės:
- 200 g. cukraus,
- 150 g. sezamo sėklų,
- 1 kiaušinis,
- 55 g. miltų,
- 55 g. sviesto.
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Kiaušinį šiek tiek paplakame, kad baltymas susimaišytų su tryniu.
- Į išplaktą kiaušinį supilame sezamo sėklas, cukrų, supilame išlydytą sviestą ir suberiame miltus. Viską išmaišome iki vientisos masės.
- Į kepimo skardą dėkite po šaukštelį gautos tešlos toliau vienas nuo kito (aš dėjau labai mažus šaukštelius ir man skardoje puikiausiai tilpo 16 sausainių), nes kepdama tešla plėsis į šonus. Sausainius kepkite 5 - 10 minučių, kol gražiai paskrus ir paruduos. stebėkite sausainius, nes galite juos greitai sudeginti.
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą