Maždaug 60 vieno kąsnio pyragėlių reikės:
- 500 g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 2 nedideli svogūnai,
- 2 vidutinio dydžio morkos,
- 2-3 šaukštai aliejaus,
- 400 g. kalakutienos faršo,
- 1 žiupsnelis kmynų,
- 1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
- truputis sutraiškyto lauro lapo,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- 1 kiaušinis,
- 2 šaukštai maltų džiūvėsių
- sėklų pabarstyti (saulėgrąžų, sezamų, moliūgų).
Kas po ko ir kaip:
- Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūnus, morkas sutarkuojame. Svogūnus pakepame aliejuje (galite naudoti ir sviestą jei jį mėgstate labiau), kad suminkštėtų, po kokių 5-7 minučių sudedame morkas ir dar patroškiname 5-7 minutes.
- Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišome su kalakutienos faršu, suberiame prieskonius, įmušame kiaušinį, įdedame džiūvėsių ir viską sumaišome.
- Ant ištiesto atšildytos tešlos lakšto krašto dedame iš faršo suformuotą dešrelę, uždengiame ją tešla ir nupjauname nereikalingą tešlos dalį. Šoną suklijuojame pirštais, prispaudžiame gautą siūlę ir guldome pagamintą dešrelę ta siūle žemyn. Taip į dešreles suformuojame visą tešlą ir faršą. Pavilgome konditerinį šepetėlį į vandenį arba išplaktą kiaušinį, patepame pagamintų dešrelių viršų, pabarstome turimomis sėklomis ir supjaustome dešreles mažais gabalėliais.
- Paruoštus pyragėlius išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą