Reikės:
- 150 g. miltų,
- šaukštelis kepimo miltelių,
- 100 g. sviesto arba margarino,
- 3 kiaušiniai,
- žiupsnelis cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 150 g. karštai rūkyto kumpio,
- vienos citrinos žievelė,
- 1 šaukštas grūstų pistacijų.
Kas po ko ir kaip:
- Miltus išmaišome su kepimo milteliais.
- Sviestą išsukame iki purumo (aš naudojausi elektriniu plaktuvu). Maišydami į sviestą po vieną sumušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, po šaukštą miltų, sukame tol, kol bus sudėti visi produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus.
- Į tešlą suberiame kubeliais pjaustytą kumpį, tarkuotas citrinos žieveles ir dar kartą išmaišome.
- Formeles ištepame riebalais ir pabarstome džiūvėsiais(aš nenaudojau nei sviesto, nei džiūvėsių, nes keksiukus kepiau sukrėtusi tešlą į kepimo popieriaus krepšelius). Į formeles supilame tešlą palikdami kelis centimetrus iki viršaus, o ant keksiukų viršaus užberiame pistacijų.
- Keksiukus kepame iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Receptas iš knygos: "Nesaldūs pyragai ir pyragėliai"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą