2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Keksiukai su kumpiu ir pistacijomis

Dažniausiai, na tiksliau visada (iki šiol), kepdavau skanius, saldžius, su kremu ant viršaus keksiukus. Čia buvo mano pirmieji, bet tikiuosi, kad ne paskutiniai nesaldūs keksiukai. Šiaip visai nieko, bet kitą kartą kepdama dėčiau mažiau kumpio, nes man asmeniškai jo buvo kiek per daug. Žinoma čia kiekvienam pagal skonį taigi receptą parašysiu originalų, tokį pagal kokį gaminau ir aš, o jei kas mėginsit keptis juos tai jau pačios (patys) spreskit kiek kumpio norit dėti į juos.


Reikės:
  • 150 g. miltų,
  • šaukštelis kepimo miltelių,
  • 100 g. sviesto arba margarino,
  • 3 kiaušiniai,
  • žiupsnelis cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 150 g. karštai rūkyto kumpio,
  • vienos citrinos žievelė,
  • 1 šaukštas grūstų pistacijų.


 Kas po ko ir kaip:
  • Miltus išmaišome su kepimo milteliais.
  • Sviestą išsukame iki purumo (aš naudojausi elektriniu plaktuvu). Maišydami į sviestą po vieną sumušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, po šaukštą miltų, sukame tol, kol bus sudėti visi produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus.
  • Į tešlą suberiame kubeliais pjaustytą kumpį, tarkuotas citrinos žieveles ir dar kartą išmaišome.
  • Formeles ištepame riebalais ir pabarstome džiūvėsiais(aš nenaudojau nei sviesto, nei džiūvėsių, nes keksiukus kepiau sukrėtusi tešlą į kepimo popieriaus krepšelius). Į formeles supilame tešlą palikdami kelis centimetrus iki viršaus, o ant keksiukų viršaus užberiame pistacijų.
  • Keksiukus kepame iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.


Receptas iš knygos: "Nesaldūs pyragai ir pyragėliai"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą