2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Duonos pyragas su dešra ir pomidorais

Šiandien vėl pradėsiu receptų įkėlimo maratoną, nes prikepiau ir prifotografavau nemažai kepinių, o laiko vis nerasdavau. Dabar sėdžiu namie viena, nieko nenoriu daryti, nes oras slegiantis, mat žiema niekur nesitraukia, nors jau buvo varyta iš kiemo. Gal dėl to ir nesitraukia, kad buvo varyta, o ne gražiai išprašyta iš to kiemo... na bet kaip ten bebūtų svarbiausia, kad vis dar noras gaminti niekur neišeina.

O šis nesaldus pyragas puikiai tinka, kai šaldytuve užsilieka keletas gabaliukų rūkytos dešros, kurios jau niekas nebevalgo, nes yra šviežesnės arba tiesiog jau atsibodusi. Pasigamina labai greitai ir taip pat greitai susivalgo. Skanu tiek karštas, tiek ir šaltas (nors pas mane didžioji pyrago dalis suvalgoma dar karšta ir lieka vos du gabaliukai vėlesniam užkandimui).



Reikės:
  • 9 - 10 riekelių skrudinamos duonos,
  • 150 g. rūkytos dešros,
  • 6 maži pomidorai (naudojau 3 didesnius),
  • 3 šaukštai konservuotų žirnelių (galima ir daugiau jei jums atrodo, kad per mažai),
  • 5 kiaušiniai,
  • 3 šaukštai pieno,
  • pusė šaukštelio kario,
  • druskos.


Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  • Nuo duonos nupjauname plutą (aš nepjoviau jos, nes nelabai turėčiau kur tą plutą vėliau panaudoti) ir riekes plonai iškočiojame. Iškočiotomis duonos riekelėmis išklojame kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą.
  • Dešrą supjaustome griežinėliais ir sudedame ant duonos. Žirnelius nusunkiame ir suberiame ant dešros.
  • Kiaušinius išplakame su pienu, kariu, druska ir supilame ant dešros su žirneliais. Viską kišame į įkaitintą orkiatę ir kepame 30 - 35 minutes.
  • Pomidorus perpjauname pusiau, o jei pomidorai dideli į 4 - 8 dalis (priklausomai nuo pomidorų dydžio). Kai kiaušinių plakinys kepdamas ims krekėti ant viršaus sudedame supjaustytus pomidorus ir kepame likusį laiką.



Receptas iš knygos: "Nesaldūs pyragai ir pyragėliai"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą