2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Panetone (arba duonos) pudingas

Šitas perkeptas pyragas man nerealiai skanus, jis toks gražiai iškilęs ir, bent jau man, žymiai skanesnis nei originalas :) O kai užpili grietinėlės tai iš viso pirštus galima apsilaižyti. Bandėme ir su naminiu jogurtu, bet man skaniau su grietinėle. Aišku kalorijų tikriausiai taip pat pilnas tuntas jame, bet retkarčiais galima pasimėgauti ir neskaičiuoti jų (nors aš jų ir taip neskaičiuoju). Na, o kas jau labai jas skaičiuojat, tai siūlau palepinti, bet jau šeimyną, gal ir patys (gal labiau pačios) susigundysit paragauti bent mažulyti gabalėlį.


Reikės:
  • 400 g. panetone (jei jo neturit imkit baltą duoną ar pyragą),
  • 50 - 70 g. sviesto,
  • 500 ml. pieno,
  • 5 kiaušiniai,
  • 2-3 šaukštai cukraus.
 

Kas po ko ir kaip:
  •   Pyragą supjaustykite storokomis, apie pusantro centimetro skersmens, riekėmis. Abi puses aptepkite plonu sviesto sluoksniu. Dėkite riekeles vieną ant kitos į kepimo indą, kuriame kepsite pudingą (rinkitės didesnį indą, nes pudingas iškils ir gali per šonus pradėti bėgti ištirpęs sviestas).
  • Į pieną įmušame kiaušinius, suberiame cukrų. Viską gerai išplakame, kad kiaušiniai tolygiai susimaišytų su pienu, o cukrus ištirptų. Plakinį pilame ant pyrago riekių, pradžioje viskas iš karto nesupilsite, taigi reikės šiek tiek kantrybės, kol susigers pirmoji dalis supilto plakinio, o tada supilkite likusį. 
  • Kai supilsite visą plakinį ir jis susigers kišame pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30-40 minučių. Pudingas gražiai pakyla ir paruduoja. Iškepusį pudingą kabinkite šaukštu, dėkite į lėkštes ir užpilkite grietinėle arba jogurtu.
 Nufotografuoti ištraukto iš orkaitės nespėjau, nes labai norėjosi skanauti greičiau :)

Pasiūlymai:
  • Jei kepsite iš baltos duonos, tai dėkite daugiau cukraus, galite tarp sluoksnių įmesti razinų, džiovintų vaisių ar ko tik sumastote.
  • Kaip siūlo knygos autorė galite vietoj sviesto riekes pertepti šokoladiniu kremu "Nutella", tada pudingas bus pusiau šokoladinis (reikės kada pabandyti ir pačiai toki variantą), bet čia jei kepsite baltą duoną.
Skanaus ;)

Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje".

2 komentarai:

  1. šiandien kaip tik iškepiau baltą pyragą su mintimi, kad pusę jo 'pasendinsiu' ir kepsiu 'bread and butter' pudingą! :)) laukiu nesulaukiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man šitas pudingas nerealiai skanus, o kai žinau, kad ji kepsiu tai taip pat negaliu sulaukti kada tai bus :)

      Panaikinti