2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Beliašai

Šiandien trumpai ir greitai parašysiu vieną receptuką, nes jau vėlu, aš noriu miego, o ir šiaip tingiu rašyti puikius savaitgalio atsiminimus (apie juos papasakosiu rytoj, jei laiko turėsiu daugiau nei šiandien), o jie tikrai smagus, palyginus su tuo, kad jau senokai niekur nebuvau iškišusi nosies :)

Taigi šituos beliašus radau skoniu bloge, bet kol aš iki jų dasikapsčiau, tai patikekit. O receptuką ten patalpino Dailona, taigi, kad nereikėtų labai klaidžioti ir ieškoti aš jį patalpinu pas save, ne tiek, kad kitiems geriau būtų, kiek man pačiai bus lengviau ir kur kas patogiau jį susirasti :)

Šitie beliašai kol kas skaniausi ir gražiausi. Labai gražiai apskrunda, tešla minkštutė minkštutė ir tokia puri. Beliašai buvo suvalgyti akimirksniu :) O man dar liko tešlos, tai pagaminau mažas pynutes - spurgytes :)



Reikės:
  • 250 ml. pieno,
  • 50 g. margarino (aš naudojau sviestą),
  • 1 v.š. cukraus,
  • 1 a.š. druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 2,5 a.š. sausų mielių,
  • apie 500 g. miltų,
  • 400 g. faršo (naudojau kiaulienos),
  • 1 svogūnas,
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, mėsos prieskonių,
  • Aliejaus kepimui.



Kas po ko ir kaip:
  • Į šiltą pieną supilame išlydytą margariną, cukrų, druską, mieles, įmušame kiaušinį, viską išmaišome. Sudedame pusę kiekio miltų. Minkome pridėdami miltus, kol tešla tampa minkšta ir nelimpanti prie rankų (stenkitės nepadauginti miltų, kitaip tešla bus kieta). Uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje pakilti apie 1 val.
  • Kol tešla kyla padarome įdarą. Susmulkiname svogūną ir sumaišome su faršu ir prieskoniais.
  • Pakilusią tešlą lengvai perminkome, padaliname į 30 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į 0,3-0,5 cm storio paplotėlį. Būtų gerai, jei paplotėlio kraštai gautųsi šiek tiek plonesni už centrą (man taip nelabai pavyko iškočioti, bet didelės bėdos dėl to nebuvo). Kupiną arbatinį šaukštelį faršo plonu sluoksniu uždedame ant paplotėlio vidurio. Tešlos kraštus užlenkiame ir sugnybiame, palikdami skylę ir lengvai suplojame. Suformuotus beliašus paliekame 20 min. pakilti (sulipdžius pakutinį beliašą, pirmąjį jau galima kepti).
  • Gilioje keptuvėje (aš naudojau katiliuką) įkaitiname aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepamus pyragėlius bent iki pusės. Beliašus į keptuvę dedame skylute į apačią, kai apskrunda, atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę. Tik nepalikite jų be priežiūros, nes jie labai greitai apkepa ir galite sudeginti. Galite apvertus pro skylutę įpilti pusę šaukštelio aliejaus, kuriame kepa pyragėliai, tada įdaras bus dar sultingesnis ir kvapnesnis. Iškepusius beliašus sudedame į dubenį, kuriame įklotas popierinis rankšluostis, kad sugertų riebalų perteklių.


Už receptą dėkoju Dailonai :) AČIŪ! ;)

Skanaus ;)

16 komentarų:

  1. Skanaus, Erika :) Labai smagu, kad patiko. O su pynutėm iš likusios tešlos šauniai sugalvojai, kitą kartą teks ir man daugiau tešlos padaryti, nes ji tokia skani :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Tikrai nesitikėjau, kad tešla bus tokia minkštutė. O ir brolis užsukę labai gyrė ir dėl jų užsuko dar kartelį :) Šitas eceptukas tikrai bus gaminamas pas mus dažnai :)

      Panaikinti
  2. visai skanus beliasai, patiko. maano dukrytei patiko pinutes, dabar kiekviena diena praso, kad tik jai padarciau..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko, o smagiausia, kad patiko dukrytei, nes vaikai, kaip zinome yra isrankus (na bent jau mano gimineje jie tokie) :)

      Panaikinti
  3. Siuo metu kepu))))rezultatai veliau)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai tikiuosi, kad patiks, nes mums jie labai labai patinka.

      Panaikinti
    2. Taip.patiko,tik tikejausi tokiu kaip tarybiniais laikais kur pardavinejo....Kiekis is pateiktu produktu atitiko...Vyrui laaabai patiko))))

      Panaikinti
  4. vakar kepiau beliašus, nuostabus receptas, labai patiko visai šeimynai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad visiems šie nuostabūs beliašai patiko :)

      Panaikinti
  5. Nesigavo man tesla:-( kmba kaip koks biesas:-D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na su tom sausom mielėm ir man kartais sunku dirbti, tai normaliai išeina tešla, tai visiška katastrofa gaunasi :) Bet jei nenuleisi rankų, gal antrą kartą pavyks :)

      Panaikinti
  6. Mesyte paruosta, tesla jau kyla. Pirma karta darau beliasus, bet kol kas rezultatai tenkina :} Tikiuosi Bus laaabai skanus, nes konkurencija su anyta :D rezultatai veliau :>

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi lauksiu rezultatu :) Idomu ar pranoks sitie jusu anytos, laikau kumscius ( ne spygas, nes spyga laikysiu, spyga ir gausi), kad pranoktu :)

      Panaikinti
  7. Aciu,labai gerai gavosi.Ir buvo labai skanu ;) verta pasiryzti pameginti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atsakymai
    1. Sveiki, žinoma galima tik kiekis tada bus kitoks: kaip ten sako santykis yra 5(šviežios mieles):2(sausos mieles)... Tai šviežių reikės naudoti daugiau...

      Panaikinti