2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Bulviniai blyneliai su be lukšto virtais kiaušiniais ir skrudinta šonine

Vasara ir pavasario pabaiga mano mėgstamiausi sezonai, nes tokiu laiku nusimetame šiltus drabužius ir sukišame giliai giliai į spintas. Be to prasideda šašlykų ir kepsnių metas. Na ir žinoma svarbiausia - prasideda įvairūs renginiai po atviru dangumi: įvairios liaudies meno šventės, gegužinės, Joninės ir panašiai :) Na bet dabar ne apie tai . Šį kartą pasidalinsiu jau senokai gamintu laaaaaaabai vėlyvų pusryčių receptu, kuris mums tikrai labai patiko, nes tai kažkas kitokio, nei mes esame įpratę valgyti, net ir vėlyviems pusryčiams. Tam tikslui aš netgi ryte ėjau pirkti šviežių kiaušinių, kad viskas gautūsi taip, kaip priklauso, nes bijojau rizikuoti su dviejų dienų senumo kiaušiniais :) Be viso to tai buvo mano pirmasis bandymas išvirti kiaušinius be lukšto ir labai savimi likau patenkinta, kai man tai pavyko, kaip profesionalei :)


 4-6 asmenų pusryčiams:

Reikės:
  • 4-8 vidutinio dydžio bulvės,
  • 1 svogūnas,
  • druskos,
  • 8 kiaušiniai (kuo šviežesni, 2 - blynams, likę - virimui be lukšto),
  • aliejaus,
  • 150 - 200 g. rūkytos šoninės,
  • krapų,
  • juodųjų pipirų.


Kas po ko ir kaip:
  • Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka, svogūną nulupame ir taip pat sutarkuojame ir sumaišome su tarkuotomis bulvėmis. Įberiame druskos ir pamaišome. Nuo bulvių nusunkiame šiek tiek susikaupusio skysčio ir įmušame du kiaušinius. Išmaišome.
  • Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus, dedame po vieną kupiną šaukštą tarkių ir iš abiejų pusių apkepame, kad blynai gražiai paruduotų.
  • Kol blynai kepa šoninę supjaustome plonomis juostelėmis (arba naudokite jau supjaustytą, bus mažiau vargo ir jos bus tikrai plonos). Kepimo skardą išklojame folija, ant jos išdėliojame šoninės juosteles ir kišame į 190 laipsnių orkaitę 10-12 minučių.
  • Metas kiaušiniams.Į negilų plokščią puodą arba katiliuką pripilame vandens ir užverdame. Likusius, kaip galima šviežesnius, kiaušinius po vieną įmušame į nedidelį indelį (man puikiai pasitarnavo indeliai sufle kepti) ir iš jo nuleidžiame juos į verdantį vandenį (galite prieš tai vandenį pamaišyti, kad gautūsi sukūriukas). Taip suleidžiame visus kiaušinius ir išjungiame ugnį. Leidžiame kiaušiniams pasibūti karštame vandenyje apie 8-10 minučių. 
  • Beje, kad neatšaltų blynai juos galite įdėti į orkaitę, kur guli šoninė, tik pridenkite folija, kad neišsausėtų ir neperkeptų.
  • Į lėkštes dedame blynus, ant jų iš vandens kiaurasamčiu ištrauktus ir nuvarvintus kiaušinius. Ant kiaušinių uždedame keletą juostelių keptos šoninės ir užbarstome smulkintais krapais, druska ir pipirais. Ir tada jau galite mėgautis nuostabiais vėlyvais pusryčiais.


 Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

1 komentaras: