4-6 asmenų pusryčiams:
Reikės:
- 4-8 vidutinio dydžio bulvės,
- 1 svogūnas,
- druskos,
- 8 kiaušiniai (kuo šviežesni, 2 - blynams, likę - virimui be lukšto),
- aliejaus,
- 150 - 200 g. rūkytos šoninės,
- krapų,
- juodųjų pipirų.
Kas po ko ir kaip:
- Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka, svogūną nulupame ir taip pat sutarkuojame ir sumaišome su tarkuotomis bulvėmis. Įberiame druskos ir pamaišome. Nuo bulvių nusunkiame šiek tiek susikaupusio skysčio ir įmušame du kiaušinius. Išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus, dedame po vieną kupiną šaukštą tarkių ir iš abiejų pusių apkepame, kad blynai gražiai paruduotų.
- Kol blynai kepa šoninę supjaustome plonomis juostelėmis (arba naudokite jau supjaustytą, bus mažiau vargo ir jos bus tikrai plonos). Kepimo skardą išklojame folija, ant jos išdėliojame šoninės juosteles ir kišame į 190 laipsnių orkaitę 10-12 minučių.
- Metas kiaušiniams.Į negilų plokščią puodą arba katiliuką pripilame vandens ir užverdame. Likusius, kaip galima šviežesnius, kiaušinius po vieną įmušame į nedidelį indelį (man puikiai pasitarnavo indeliai sufle kepti) ir iš jo nuleidžiame juos į verdantį vandenį (galite prieš tai vandenį pamaišyti, kad gautūsi sukūriukas). Taip suleidžiame visus kiaušinius ir išjungiame ugnį. Leidžiame kiaušiniams pasibūti karštame vandenyje apie 8-10 minučių.
- Beje, kad neatšaltų blynai juos galite įdėti į orkaitę, kur guli šoninė, tik pridenkite folija, kad neišsausėtų ir neperkeptų.
- Į lėkštes dedame blynus, ant jų iš vandens kiaurasamčiu ištrauktus ir nuvarvintus kiaušinius. Ant kiaušinių uždedame keletą juostelių keptos šoninės ir užbarstome smulkintais krapais, druska ir pipirais. Ir tada jau galite mėgautis nuostabiais vėlyvais pusryčiais.
Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"
Skanaus ;)
Nice post thank you Robin
AtsakytiPanaikinti