Išeis apie 50 nedidelių blynukų:
Reikės:
- 1 šaukštelis sausų mielių (apie pusę 7 g. pakelio) arba apie 10 g. šviežių.
- 250 ml. pieno,
- 1 šaukštas cukraus,
- 1 geras žiupsnis druskos,
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštas aliejaus,
- 250 g. miltų,
- 500 g. bulvių (maždaug 4-5 bulvės),
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 2 šaukštai pieno (kepimo milteliams išmaišyti),
- aliejaus kepimui.
- grietinės,
- lašišinių žuvų ikrų,
- šviežių arba džiovintų krapų,
- citrinų sulčių,
- citrinų griežinėlių.
Kas po ko ir kaip:
- Mieles sumaišome su 4 šaukštais pieno, įberiame cukraus, druskos ir leidžiame joms pradėti "gyventi". Kai ims truputį putoti, maždaug po 10 minučių toliau gaminsime tešlą ir maišysime su likusiu pienu ir miltais.
- Į likusį pieną įmušame vieną kiaušinį, įpilame šaukštą aliejaus, įberiame druskos. Viską išmaišome su mielėmis ir supilame į dubenį su miltais. Sumaišome. Gaunasi tirštoka tešla. Pridengiame ją švariu rankšluosčiu ir leidžiame pastovėti kur nors šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Kol tešla kils nuskutame bulves ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame išvirusias bulves ir dar šiek tiek palaikome puode ant ugnies, kad išgaruotų vandens likučiai. Leidžiame bulvėms pravėsti ir sumalame mėsmale (jei turite galite naudoti trintuvę).
- Šaukštelį kepimo miltelių sumaišome su 2 šaukštais pieno ir supilame į trintas bulves.
- Jei tešla jau pakilusi, dedame į ją bulves ir gerai išmaišome. Tešla gausis ganėtinai tiršta, netgi gali būti vos ne formuojama rankomis.
- Įkaitiname keptuvėje nedidelį kiekį aliejaus. Dedame po vieną šaukštelį tešlos, kad išeitų maži (vieno kąsnio) blynukai. Kepdami jie gražiai pakyla. Kol iškepsite visus blynus tuos kurie jau paruošti įdėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad neatvėstų.
- Ant iškepusių blynelių dedame šiek tiek grietinės, ikrų, pabarstome smulkintais krapais ir pašlakstome citrinų sultimis. Šalia pridedame citrinos griežinėlių ir patiekiame. Po tokių blynų labai tinka mineralinis :)
Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą