2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Mieliniai bulviniai blynai su ikrais

Va taip sėdžiu, žiūriu į kompiuterį ir nežinau ką parašyti... Norisi iš karto diktuoti ko reikia, kaip gaminti ir įkelti keletą nuotraukų, kaip jie pavyko man, nes nėra labai ką ir pasakoti. Man pasidarė smalsu, kaip gali blynai būti ir mieliniai ir bulviniai vienu metu, todėl per šias užgavėnes juos ir pagaminau (žinau žinau, kad labai jau jos seniai buvo, bet buvau pamiršusi, kad turiu šiuos blynus nusifotografavusi, o nuotraukas radau tik dabar ir tai netyčia). Kai juos papuošiau man jie tokie prabangūs pasirodė, gal dėl to, kad reikėjo lašišinių žuvų ikrų, kurių tikrai mes nevalgome kiekvieną dieną, o dar šalia puikavosi citrinos skiltelės (mmm). Blynai tikrai skanūs ir asmeniškai aš siūlau pabandyti juos pasigaminti, bent vieną kartą, gal tai taps jūsų ypatingaisiais blynais, ką gali žinoti...



Išeis apie 50 nedidelių blynukų:

Reikės:
  • 1 šaukštelis sausų mielių (apie pusę 7 g. pakelio) arba apie 10 g. šviežių.
  • 250 ml. pieno,
  • 1 šaukštas cukraus,
  • 1 geras žiupsnis druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštas aliejaus,
  • 250 g. miltų,
  • 500 g. bulvių (maždaug 4-5 bulvės),
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 2 šaukštai pieno (kepimo milteliams išmaišyti),
  • aliejaus kepimui.
Blynams papuošti:
  • grietinės,
  • lašišinių žuvų ikrų,
  • šviežių arba džiovintų krapų,
  • citrinų sulčių,
  • citrinų griežinėlių.


Kas po ko ir kaip:
  •  Mieles sumaišome su 4 šaukštais pieno, įberiame cukraus, druskos ir leidžiame joms pradėti "gyventi". Kai ims truputį putoti, maždaug po 10 minučių toliau gaminsime tešlą ir maišysime su likusiu pienu ir miltais.
  • Į likusį pieną įmušame vieną kiaušinį, įpilame šaukštą aliejaus, įberiame druskos. Viską išmaišome su mielėmis ir supilame į dubenį su miltais. Sumaišome. Gaunasi tirštoka tešla. Pridengiame ją švariu rankšluosčiu ir leidžiame pastovėti kur nors šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  • Kol tešla kils nuskutame bulves ir išverdame pasūdytame vandenyje. Nupilame išvirusias bulves ir dar šiek tiek palaikome puode ant ugnies, kad išgaruotų vandens likučiai. Leidžiame bulvėms pravėsti ir sumalame mėsmale (jei turite galite naudoti trintuvę).
  • Šaukštelį kepimo miltelių sumaišome su 2 šaukštais pieno ir supilame į trintas bulves.
  • Jei tešla jau pakilusi, dedame į ją bulves ir gerai išmaišome. Tešla gausis ganėtinai tiršta, netgi gali būti vos ne formuojama rankomis.
  • Įkaitiname keptuvėje nedidelį kiekį aliejaus. Dedame po vieną šaukštelį tešlos, kad išeitų maži (vieno kąsnio) blynukai. Kepdami jie gražiai pakyla. Kol iškepsite visus blynus tuos kurie jau paruošti įdėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad neatvėstų.
  • Ant iškepusių blynelių  dedame šiek tiek grietinės, ikrų, pabarstome smulkintais krapais ir pašlakstome citrinų sultimis. Šalia pridedame citrinos griežinėlių ir patiekiame. Po tokių blynų labai tinka mineralinis :)

Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą