2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Avižų ir kokosų juostelės

Hm... Šį mėnesį tai tik pirmasis mano įrašas, oi kaip apsileidau, bet dabar radau laiko ir įmesiu keletą jau seniausiai pagamintų ir suvalgytų patiekalų receptų.
Pirmasis bus avižų ir kokosų juostelės. Jos man priminė tuos sveikuoliškus ir nekaloringus batonėlius, kur pardavinėja prekybos centruose, jų būna su visokiais priedais, paskaninimais ir šokoladu (va tau ir sveikuoliškas ir nekaloringas). Taigi kitą kartą kai juos gaminsiu ir aš įmesiu kokių džiovintų spanguolių, kad būtų bent šiek tiek rūgštelės, kuri pagyvins šituos kvadratėlius ar juosteles (čia jau priklauso, kaip supjaustysit).


Reikės:
  • 2 stiklinaitės avižinių dribsnių (aš naudojau trijų grūdų dribsnius, o stiklinaitė buvo 180 ml.),
  • 2 stiklinaitės kokoso drožlių,
  • 2 stiklinaitės pūstų ryžių arba kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių liaudiškai tariant),
  • 1 stiklinaitės migdolų drožlių,
  • 1 indelis kondensuoto pieno (sutirštinto pieno, jei taisyklingiau),
  • 100 g. sviesto.


Kas po ko ir kaip:
  • Visus sausus produktus suberiame į didelį dubenį ir išmaišome.
  • Kondensuotą pieną ir sviestą kaitiname puode, kol pasidarys vientisa masė. Jei turit laiko galima sutirštintą pieną nuolat maišant pavirti ant ugnies, kol truputį pakeis spalvą ir taps labiau karamelinis. Tokiu būdu juostelės taps tvirtesnės, o jei nekaitinsite ilgesnį laiką tada jos bus trapesnės ir minkštesnės.
  • Pakaitintą kondensuotą pieną su sviestu supilame ant sausų produktų ir gerai išmaišome. Viskas turėtų sudrėkti ir lipti į gniutulą. Jei naudosite sausus pusryčius, tai maišydami patraiškome juos šaukštu, kad sutrupėtų į mažesnius gabalėlius.
  • Formą, kurioje šaldysime juosteles, išklojame maistine plėvele arba sviestiniu popieriumi taip, kad kraštuose liktų plėvelės, ar popieriaus, uždengti mišinio viršų. Paruoštą masę sukrečiame į formą, gerai paspaudžiame, išlyginame, uždengiame likusia plėvele ar popieriumi ir dedame į šaldytuvą pastovėti per naktį arba bent jau kokioms 4-6 valandoms.
  • Kai viskas sustingsta išimame iš formos ir supjaustome juostelėmis arba kvadratėliais ar trikampėliais, čia jau, kaip šaus į galvą.


Pastebėjimai:
  • Kaip jau minėjau galit pridėti papildomai mėgstamų džiovintų vaisių ar sukrėtus ir suspaudus masę apipilti ištirpintu šokoladu (kitą kartą aš taip planuoju pamėginti).
  • Kitą kartą dėsiu daugiau kondensuoto pieno ir sviesto, nes gavosi šiek tiek sausoki mano manymu.


Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą