2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Duonelė su saulėje džiovintais pomidorais ir rozmarinais



Šis savaitgalis buvo ilgų ilgų pasivaikščiojimų savaitgalis. Šeštadienį vietoj to, kad tvarkyčiau namus, aš nusprendžiau, kad galiu sau leisti ir po darbo išeiti pasivaikščioti su mama, juk tokia graži diena buvo, o aš tikrai nenorėjau iš karto po darbo pulti tvarkytis ir iš vis nesinorėjo būti namie, bet tas pasivaikščiojimas gavosi labai jau ilgas, o namo grįžau tik vakare, taigi jokio tvarkymosi šeštadienį :) Na, o šiandien vėl atėjo mama ir mes vėl išėjome, o namai liko vėl netvarkyti, bet pasižadėjau tai padaryti antradienį, kai bus laisvadienis :) Taigi šiandien išpešėm šiek tiek daugiau naudos iš tų ilgų pasivaikščiojimų ir nuėjome prisiskinti narcizų :) Dabar mano namai kvepia jais, na bent jau kvepėjo kol nepradėjau kepti duonelės, bet miegamasis vis dar kvepia narcizais, o ne duonele :)
O duonelę, iš tikrųjų, sumasčiau kepti tik dėl to, kad aš vėl ruošiuosi gaminti macarons :) Tik šį kartą gaminsiu šokoladinius ir labai tikiuosi, kad ir jie man pavyks taip pat kaip ir pirmieji. Na bet šituos apmąstymus palikim antrojo macarons recepto aprašymui, o dabar parašysiu kaip gaminti duoneles.



Reikia:
  • 1 pakelis sausų mielių (12 g.), nors mano pakelis buvo 11 g. ir pilnai užteko,
  • 100 ml. alyvuogių aliejaus,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • žiupsnelis druskos (jos negailėkite, nes jei dėsite tik mažą žiupsnelį duonelė bus prėska),
  • 1 šaukštas medaus,
  • 100 ml. šilto pieno,
  • 500 ml. miltų (ne gramų),
  • 5-6 saulėje džiovinti pomidorai,
  • kelios šakelės šviežių ar džiovintų rozmarinų (aš šį kartą jų neturėjau).




Kas po ko ir kaip:
  • Sausas mieles sumaišome su šiltu pienu, druska (kaip minėjau dėkite didesnį žiusnelį), aliejumi, kiaušinių tryniais ir medumi. 
  • Didesniame inde sumaišome miltus ir smulkintus rozmarinus. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome ir suberiame į miltų mišinį. Ten pat supilame ir skystus produktus. Išminkome tešlą, jei matome, kad ji per skysta įberiame dar miltų. Tešlą uždengiame ir paliekame apie valandą, kad pakiltų.
  • Pakilusią tešlą padalijame į dvi dalis, lengvai paminkome ir suformuojame dvi apvalias duoneles. Kepaliukų viršų aptepame aliejumi ir jei turite galite įspausti po šakelę rozmarinų.
  • Duoneles sudedame į miltais pabarstytą skardą ir dar paliekame apie 20-30 minučių pakilti.
  • Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Duoneles šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių.




Patarimai:
  • Šaldytuve duoneles galima laikyti iki savaitės.

Duonelė labai trapi, minkštutė ir skani. Aišku su uogienėmis jos nevalgysi, bet su sviestu ar kokiu tepamu varškės kremu su žalumynais labai skanu :)

Taigi mano namai kvepia narcizais ir duona :)


Receptas iš knygos "Dovanos iš virtuvės"

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Šriftas labai painus - be galo sunkiai skaiosi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastaba :) Klaidą ištaisiau, tikiuosi ne tik skaitysit, bet ką nors ir išbandysit, nors kiek lankiausi tavo bloge, tai kažin ar aš kuo nors nustebinsiu, bet bandyti visada verta :)

      Panaikinti