2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Mėsos padažas

Kadangi gaminau keptos vištos vyniotinį, nuo kurios liko kaulų, tai galėjau gaminti ir padažą, nors jį galima gaminti ir iš sultinio kubelių.

Čia geriausiai matosi mėsos padažas.


Taigi ant likusių kaulų (arba paprasčiausiai ant sultinio kubelių) užpilame dvi su puse stiklinės vandens, įmetame saliero lapkotį, pusę svogūno, laurų lapą ir morką (mažą), verdame ant nedidelės ugnies maždaug valandą. Sultinį nukošiame per sietelį su įklotu marlės gabalėliu ir perkoštą sultinį dar paverdame, kad jo liktų 250 - 300 mililitrų. Į kitą puodelį dedame šaukštą sviesto ir ištirpdome. Į ištirpintą sviestą įdedame nubrauktą šaukštą miltų, gerai išmaišome. Gautą košelę šiek tiek pakepiname, kad šiek tiek pakeistų spalvą, o tada jau į ją supilame sultinį. Po to įpilame stiklinę obuolių sulčių ir dar paverdame kokias 20 minučių. Padažas paruoštas.



Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą