2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Karšta burokėlių ir razinų mišrainė



Reikės:
  • 1 svogūnas,
  • 1-2 šaukštai aliejaus,
  • 1 obuolys,
  • druskos, juodųjų pipirų,
  • 500 g. burokėlių (4-5 nedideli),
  • šiek tiek citrinų sulčių ar acto.
Marinuotoms razinoms:
  • 0,5 stiklinės razinų,
  • 100 ml. vandens,
  • 50 ml. raudonojo vyno acto,
  • 1 šaukštas cukraus,
  • dosnus žiupsnis druskos,
  • 2 gvazdikėliai,
  • 1 laurų lapas,
  • 2-3 kvapieji pipirai.



Kas po ko ir kaip:
  •  Razinas nuplauname po karštu vandeniu. Į nedidelį puodą pilame vandenį, actą, beriame cukrų, druską, sumetame gvazdikėlius, laurų lapus ir pipirus. Visa tai kaitiname kol užverda. Tada sudedame razinas ir paverdame kokias 3 minutes. Išjungiame ugnį ir leidžiame viskam pastovėti ir atvėsti. Galima razinas supilti su marinatu į stiklainį ir palikti marinuotis per naktį, o kitą dieną reikės tik nusunkti ir sudėti prie butokėlių.
  • Svogūną nulupame, smulkiai arba pusžiedžiais supjaustome ir pakepiname su 1-2 šaukštais aliejaus, puode kol suminkštėja. Obuolį nulupame, sutarkuojame ir sudedame prie svogūnų. Pakepiname dar geras 5-7 minutes, kad suminkštėtų ir gerai apsitroškintų. Įberiame druskos ir pipirų.
  • Burokėlius nulupame, smulkiai supjaustome ir dedame šalia svogūnų bei obuolių. viską uždengiame dangčiu ir leidžiame pasitroškinti ant nedidelės ugnies 20 - 25 minutes. Burokėliai turėtų suminkštėti ir išvirti, bet nesuvirti į košę, o likti kandami.
  • Nusunkiame razinas, 2 šaukštus marinato pasiliekame jei prireiktų skoniui pagyvinti, nors man nereikėjo. Razinas sudedame į burokėlius, leidžiame viskam pasitroškinti dar 5-7 minutes, paragaujame ar ko netrūksta. Jei ko trūksta, pavyzdžiui druskos, ar rūgštelės - įpilame šiek tiek citrinos sulčių ar acto nedidelį šaukštelį. Mišrainė turėtų būti švelnaus, saldaus ir truputėlį rugštelėjusio skonio.


Patarimai:
  • Jei nenorit terštis su burokėliais ir juos pjaustyti naudokit marinuotus, kaip aš tai dariau. Tada burokėlius iš karto sudėkite prie pakepintų svogūnų ir obuolių, tuoj pat sudėkite ir razinas. Trumpai patroškinkite, kad burokėliai sušiltų.



Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą