2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Mmmmm šitas desertas buvo mano Velykų valgių topas :) Šiaip tai planuose jo nebuvo, nes jis buvo prie tų patiekalų grupės, kurie bus gaminami vasara, kai bus karšta ir norėsis atsigaivinti valgant šaltą šerbetą ir švelnaus skonio kreminę panna cotta. Mano mamos dėka šitas desertas buvo įtrauktas į Velykinių vaišių sąrašą, nes ji buvo užsiminusi, kad visus skanėstus darysiu, kai jos nebus Lietuvoje, taigi nusprendžiau, kad šito skanumyno gaminimą galima ir paankstinti ir patikėkit manim buvo nuostabu :)
Šerbetas gavosi toks braškinis su rūgštele, kurią suteikė citrinos, o pati panna cotta nuostabiai švelnaus, kreminio skonio, minkštutė ir puri tarsi debesėlis ištirpstantis burnoje (dar ir dabar kaupiasi burnoje seilės, kai prisimenu tą fantastišką skonį).


4 asmenims.

Reikės:
  • 1,5 šaukšto želatinos grūdelių,
  • 200 ml. vandens,
  • 1 prinokęs mangas,
  • 200 ml. grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesa),
  • 100 g. cukraus,
  • 200 g. natūralaus jogurto.
Braškių šerbetui:
  • 250 g. braškių,
  • 70 ml. vandens,
  • 100 g. cukraus,
  • 1 citrinos sulčių






Kas po ko ir kaip:
  • Želatiną užpilame 150 ml. šalto vandens.
  • Mangą pjauname ne visai per pusę, kad išvengtume kaulo. Supjaustome vieną vaisiaus dalį kvadratais, neperrėždami odos. Tada tą puselę išverčiame, paspausdami apvaliąją dalį. Tada nuo odos nupjauname mango gabalėlius. Tą patį padarome su antra puse, tik prieš tai išimame kaulą.
  • Mango puseles sudedame į puodą, užpilame 50 mililitrų vandens ir lengvai patroškiname 5-7 minutes. Tada sutriname maisto smulkintuvu iki skystos tyrelės.
  • Grietinėlę sumaišome su cukrumi ir šiek tiek pakaitiname, bet neužverdame.
  • Želatina jau turėtų būti išbrinkusi, ją pamaišome ir supilame į šildomą grietinėlę. Palaikome keletą minučių ant ugnies nuolat maišydami, kad želatina ištirptų.
  • Mangų tyrelę sumaišome su jogurtu ir per sietelį supilame grietinėlę su želatina (sietelį naudojame tam, kad koks nors neištirpęs želatinos gabaliukas nepakliūtų į desertą). Viską išmaišome.
  • Gautą masę supilstome į stiklines ir uždengę maistine plėvele statome į šaldytuvą bent keletui valandų, o geriausia - palikti jas ten per naktį, kad sustingtų.
  • Nuplautas braškes sutriname maisto smulkintuvu kol pasidaro tyrelė.
  • Vandenį sumaišome su cukrumi ir užverdame. Gauname cukraus sirupą.
  • Į braškių masę įspaudžiame vienos citrinos sultis, supilame sirupą ir gerai išmaišome. Viską supilame į negilų plastikinį indą ir dedame į šaldiklį. Po poros valandų šerbetas dar nebus visai sušales, tad ištraukiame jį iš kameros ir sumaigome šakute, sumaišome ir leidžiame visiškai užšalti (tai turėtų užtrukti apie 3 valandas).
  • Prieš patiekdami desertą iš šaldytuvo panna cottą išimkite bent pusvalandis prieš pateikimą, kad ji sušiltų ir sušvelnėtų, o braškių šerbetą išimkite ir leiskite jam pastovėti bent 15 minučių prieš pateikimą, nes sustingusį šerbetą beveik neįmanoma jo iš karto pasemti ir uždėti ant pannacottos.
  • Prieš patiekdami ant mangų panna cottos uždedame braškių šerbeto, galite dar papuošti mėtos lapeliais ir nešti svečiams :)


Patarimai:
  • Šerbetą ir panna cottą siūlau pasiruošti iš vakaro, kad šerbetas ir panna cotta spėtų sustingti.


Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą