Na va čia bus paskutinis nesaldus Velykoms ruoštas receptas :)
Greitai papaišau kas kaip ir lekiu ilsėtis, o rytoj vėl įmesiu kelis saldžius receptus.
Reikės:
- 1 didelė saliero šaknis,
- 1 kg. bulvių,
- 1 svogūnas,
- druskos,
- 50 g. sviesto (galima dėti ir daugiau),
- 100 ml. grietinėlės arba pieno.
Kas po ko ir kaip:
- Salierą ir bulves nuskutame ir supjaustome vidutinio stambumo gabalais. Nulupame svogūną.
- Bulves ir salierą sudedame į puodą, ant viršaus uždedame nepjaustytą svogūną, beriame druskos, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 minučių, kol bulvės ir salierai tampa minkšti.
- Svogūną išmetame, vandenį nuo salierų ir bulvių nupilame, puodą statome ant ugnies ir šiek tiek pagariname, kad bulvės būtų sausesnės. Tada sudedame sviestą, supilame grietinėlę arba pieną ir viską sugrūdame bulvių grūstuve.
Pastebėjimai:
- Košė nebus puri, nes salieras kietesnis, dėl jo košė gaunasi standesnė.
Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą