2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Kiaušiniai su aitriosiomis paprikomis


Kokios Velykos be kiaušinių :) Jų ne tik margintų, bet ir įdarytų visada būdavo pas mus ant stalo, taigi aš irgi šiais metais įdarinėjau juos, tik naujai. Man visada skanu įdaryti kiaušiniai ir nesvarbu kaip jie įdaryti, dar neteko valgyti neskaniai įdarytų kiaušinių, o ir šiaip manau, kad juos neskaniai įdaryti neįmanoma, na nebent jau visiškai nusigrybautum su savo eksperimentais į lankas. Bet mano pateikiami įdaryti kiaušiniai bus ne eksperimento pasekmės, o taip pat iš knygos paimti receptai.




Reikės:
  • 5 kietai virti kiaušiniai,
  • 2 marinuotos aitriosios paprikos,
  • 1 šaukštelis majonezo (naudojau savo gamintą),
  • 0,5 šaukštelio garstyčių,
  • keletas lašų tabasko padažo (neturėjau ir nedėjau),
  • druskos
  • krapų, petražolių ar šiaip kokio žalumyno papuošti

Kas po ko ir kaip:
  • Kiaušinius nulupame, perpjauname pusiau. Trynius išimame ir sudedame į atskirą dubenėlį.
  • Aitriąsias paprikas smulkiai supjaustome. Keletą gabalėlių galima pasilikti papuošimui, likusius sudedame į indą su tryniais.
  • Sudedame majonezą, garstyčias, įlašiname tabasko padažo (jei turime), įberiame druskos ir viską gerai išmaišome.
  • Gautą masę dedame į kiaušinių baltymų puseles, viršų papuošiame aitriosiomis paprikomis ir žalumynais.

Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą