2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Lęšių sriuba su apelsinais ir morkomis


Reikės:
  • 1 svogūnas,
  • 1 šaukštas aliejaus,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 šaukšteliai malto kumino,
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos,
  • 1 mažas gabalėlis imbiero šaknies (2 - 3 cm.),
  • 1,5 litro vandens arba daržovių sultinio,
  • 1 stiklinė rudųjų lešių (180 ml.),
  • 1 didelis apelsinas,
  • 4 nedidelės morkos,
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių,
  • druskos.


Kas po ko ir kaip:
  • Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Tada sudedame smulkintas česnako skilteles ir pakepiname, kol česnakai pradeda skleisti savo aromatą.
  • Į keptuvę suberiame prieskonius: kuminą, papriką ir smulkiai tarkuotą imbiero šaknį. pakepiname apie minutę.
  • Keptuvės turinį suberiame į puodą, kuriame virsime sriubą ir užpilame vandesniu arba sultiniu. Kai vanduo (sultinys) užverda suberiame lęšius.
  • Apelsiną nulupame kiek galima tvarkingiau, tai yra nulupame kuo daugiau baltosios žievelės dalies, suojaustome griežinėliais (jei sriubos netrinsite supjaustykite kaip galima smulkiau), pašaliname kauliukus, jei tokių yra ir sudedame į sriubą.
  • Nuskustas morkas smulkiai supjaustome ir suberiame į sriubą. Viską verdame apie pusvalandį, kad morkos ir lęšiai gerai apvirtų. jei sriuba pasirodys per tiršta įpilame daugiau vandens (sultinio).
  • Sriubą sutriname trintuvu, paragaujame, jei reikia įpilame citrinos sulčių ir įberiame druskos. Grietinė šiai sriubai nelabai tinka, bet petražolės arba kalendros tiks puikiai.

 Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą