Reikės:
- 1 svogūnas,
- 1 šaukštas aliejaus,
- 4 skiltelės česnako,
- 2 šaukšteliai malto kumino,
- 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos,
- 1 mažas gabalėlis imbiero šaknies (2 - 3 cm.),
- 1,5 litro vandens arba daržovių sultinio,
- 1 stiklinė rudųjų lešių (180 ml.),
- 1 didelis apelsinas,
- 4 nedidelės morkos,
- 1 šaukštelis citrinos sulčių,
- druskos.
Kas po ko ir kaip:
- Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Tada sudedame smulkintas česnako skilteles ir pakepiname, kol česnakai pradeda skleisti savo aromatą.
- Į keptuvę suberiame prieskonius: kuminą, papriką ir smulkiai tarkuotą imbiero šaknį. pakepiname apie minutę.
- Keptuvės turinį suberiame į puodą, kuriame virsime sriubą ir užpilame vandesniu arba sultiniu. Kai vanduo (sultinys) užverda suberiame lęšius.
- Apelsiną nulupame kiek galima tvarkingiau, tai yra nulupame kuo daugiau baltosios žievelės dalies, suojaustome griežinėliais (jei sriubos netrinsite supjaustykite kaip galima smulkiau), pašaliname kauliukus, jei tokių yra ir sudedame į sriubą.
- Nuskustas morkas smulkiai supjaustome ir suberiame į sriubą. Viską verdame apie pusvalandį, kad morkos ir lęšiai gerai apvirtų. jei sriuba pasirodys per tiršta įpilame daugiau vandens (sultinio).
- Sriubą sutriname trintuvu, paragaujame, jei reikia įpilame citrinos sulčių ir įberiame druskos. Grietinė šiai sriubai nelabai tinka, bet petražolės arba kalendros tiks puikiai.
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą