2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Obuolių pyragas

Pyragas labai lengvas, bet tikrai skanus. Kitą kartą aš gal dėsiu daugiau obuolių, nes man asmeniškai labai patinka, kai jie labiau jaučiasi.


Reikės:
  • 3 kiaušinių,
  • 150 g. rudojo cukraus (arba baltojo jei nėra rudojo),
  • 200 ml. grietinės,
  • 200 g. miltų,
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
  • 500 g. obuolių ( aš dėčiau daugiau jei mėgstate labai labai jausti obuolius pyrage),
  • 50 g. sviesto,
  • 1 šaukštas cinamono,
  • 1 šaukštas cukraus.


 Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
  • Obuolius nuplauname, nulupame (nors tai nebūtina) , išimame sėklas ir supjaustome.
  • Kiaušinius su cukrumi išplakame, kad suputotų ir pabaltų. 
  • Į išplaktus kiaušinius supilame grietinę ir išmaišome.
  • Miltus ir kepimo miltelius persijojame, supilame į kiaušinių masę ir išmaišome.
  • Pusę tešlos supilame į kepimo formą, ant tešlos sudedame puse paruoštų obuolių, ant viršaus supilame likusią tešlą, o ant jos sudedame likusius obuolius.
  • Šauname į orkaitę.
  • Kol pyragas kepa ištirpiname sviestą ir jį sumaišome su cinamonu ir cukrumi.
  • Maždaug po 25 minučių pyragą ištraukiame iš orkaitės, ant jo supilame sviesto, cinamono ir cukraus mišinį ir kišame atgal į orkaitę kepti dar 10 - 15 minučių. Iš viso pyragas turi kepti 35 - 40 minučių, priklausomai nuo to kokio storio pyragas.


 Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Atrodo skaniai ir paprasta kepti. Produktai kasdieniniai,bet genialumas ir yra paprastume.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai pritariu, kad genialumas yra paprastume, o kad produktai patys paprasčiausi ir visada randami namie šį pyragą paverčia dažnu svečiu namuose, kai užsinori ko nors prie arbatos :)

      Panaikinti
  2. Puikus receptas, gavosi nepakartojamai gardžiai.

    AtsakytiPanaikinti