Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 150 g. rudojo cukraus (arba baltojo jei nėra rudojo),
- 200 ml. grietinės,
- 200 g. miltų,
- 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
- 500 g. obuolių ( aš dėčiau daugiau jei mėgstate labai labai jausti obuolius pyrage),
- 50 g. sviesto,
- 1 šaukštas cinamono,
- 1 šaukštas cukraus.
Kas po ko ir kaip:
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
- Obuolius nuplauname, nulupame (nors tai nebūtina) , išimame sėklas ir supjaustome.
- Kiaušinius su cukrumi išplakame, kad suputotų ir pabaltų.
- Į išplaktus kiaušinius supilame grietinę ir išmaišome.
- Miltus ir kepimo miltelius persijojame, supilame į kiaušinių masę ir išmaišome.
- Pusę tešlos supilame į kepimo formą, ant tešlos sudedame puse paruoštų obuolių, ant viršaus supilame likusią tešlą, o ant jos sudedame likusius obuolius.
- Šauname į orkaitę.
- Kol pyragas kepa ištirpiname sviestą ir jį sumaišome su cinamonu ir cukrumi.
- Maždaug po 25 minučių pyragą ištraukiame iš orkaitės, ant jo supilame sviesto, cinamono ir cukraus mišinį ir kišame atgal į orkaitę kepti dar 10 - 15 minučių. Iš viso pyragas turi kepti 35 - 40 minučių, priklausomai nuo to kokio storio pyragas.
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"
Skanaus ;)
Atrodo skaniai ir paprasta kepti. Produktai kasdieniniai,bet genialumas ir yra paprastume.
AtsakytiPanaikintiTikrai pritariu, kad genialumas yra paprastume, o kad produktai patys paprasčiausi ir visada randami namie šį pyragą paverčia dažnu svečiu namuose, kai užsinori ko nors prie arbatos :)
Panaikintibuvo labai skanu, aciu!
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas, gavosi nepakartojamai gardžiai.
AtsakytiPanaikinti