Reikės (išeina apie 30 - 40 triufelių):
- 225 g. gero juodojo šokolado,
- 125 ml. sauso, raudonojo vyno,
- 30 g. sviesto,
- 40 g. nesaldžios kakavos miltelių.
Kas po ko ir kaip:
- Šokoladą smulkiai supjaustome, supilame į dubenį ir atidedame.
- Į nedidelį puodą supilame vyną ir ant nedidelės ugnies jį užverdame. Užvirusį vyną užpilame ant smulkinto šokolado ir leidžiame pastovėti 5 minutes, kad šokoladas visiškai ištirptų.Tada gerai sumaišome ištirpusį šokoladą, kol jis pasidaro vientisas. Į ištirpintą šokoladą supilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
- Šokoladui leidžiame atvėsti kambario temperatųroje. Jokiu būdu nededame šokolado į šaldytuvą. Šokoladas turėtų sustingti iki reikiamos konsistencijos per 45 - 60 minučių. Vėstant paruoštai triufelių masei ją vis pamaišome kas 5 - 10 minučių.
- Kai jau atrodys, kad šokolado masė yra pakankamai sukietėjusi, kad iš jos būtų galima formuoti triufelius į lėkštutę ar dubenėlį supilkite kakavos miltelius. Naudodamiesi šaukšteliu paimkite triufelių masės ir greitai, tarp delnų suformuokite rutuliukus, tada juos dedame į dubenėlį su kakava ir joje apvoliojame. Paruoštus triufelius sudedame ant kepimo popieriaus, kad triufeliai sutvirtėtų.
- Sandariai uždarytus triufelius galima laikyti iki savaitės, o sandariai uždarytus ir laikomus šaldytuve - 2, 3 savaites. Prieš patiekiant triufelius reikėtų juos šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje. Jei triufeliai sugėrė kakavą, prieš patiekdami galite juos iš naujo apvolioti kakavos milteliuose.
Receptas iš The Pastry Affair
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą