2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

Šokoladiniai raudonojo vyno triufeliai

Šiuos triufelius gaminau vakarėliui darbe (tada dar nežinojau, kad tai bus paskutinis mano vakarėlis šiame darbe), nes aš, kaip visada pasišoviau gaminti saldėsius, nes man tai sekasi geriausiai. Juos, kaip ir daugybę puikių receptų, kuriuos norėčiau išbandyti, atradau pukiame tinklaraštyje The Pastry Affair. manau, kad dar ne vieną receptą išbandysiu, nes ten tikrai labai patrauklių galima rasti, o žiūrint į nuotraukas apetitas tik didėja ir labai norisi viską išbandyti.


Reikės (išeina apie 30 - 40 triufelių):
  • 225 g. gero juodojo šokolado,
  • 125 ml. sauso, raudonojo vyno,
  • 30 g. sviesto,
  • 40 g. nesaldžios kakavos miltelių.
 

 
Kas po ko ir kaip:
  • Šokoladą smulkiai supjaustome, supilame į dubenį ir atidedame.
  • Į nedidelį puodą supilame vyną ir ant nedidelės ugnies jį užverdame. Užvirusį vyną užpilame ant smulkinto šokolado ir leidžiame pastovėti 5 minutes, kad šokoladas visiškai ištirptų.Tada gerai sumaišome ištirpusį šokoladą, kol jis pasidaro vientisas. Į ištirpintą šokoladą supilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
  • Šokoladui leidžiame atvėsti kambario temperatųroje. Jokiu būdu nededame šokolado į šaldytuvą. Šokoladas turėtų sustingti iki reikiamos konsistencijos per 45 - 60 minučių. Vėstant paruoštai triufelių masei ją vis pamaišome kas 5 - 10 minučių. 
  • Kai jau atrodys, kad šokolado masė yra pakankamai sukietėjusi, kad iš jos būtų galima formuoti triufelius į lėkštutę ar dubenėlį supilkite kakavos miltelius. Naudodamiesi šaukšteliu paimkite triufelių masės ir greitai, tarp delnų suformuokite rutuliukus, tada juos dedame į dubenėlį su kakava ir joje apvoliojame. Paruoštus triufelius sudedame ant kepimo popieriaus, kad triufeliai sutvirtėtų.
  • Sandariai uždarytus triufelius galima laikyti iki savaitės, o sandariai uždarytus ir laikomus šaldytuve - 2, 3 savaites. Prieš patiekiant triufelius reikėtų juos šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje. Jei triufeliai sugėrė kakavą, prieš patiekdami galite juos iš naujo apvolioti kakavos milteliuose.




Receptas iš The Pastry Affair

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą