2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Vaflių slėgtainis


Šiandien pagaliau nusprendžiau, kad reikia kažka naudingo įrašyti į savo blogą, nes vos jį sukūrusi iš karto ir apleidau. Taigi pirmasis mano naudingas įrašas bus saldus, skanus ir laaaabai lengvas Vaflių slėgtainis :)
Aš jo aišku pati neišmasčiau, tačiau namie turiu (dar tik pradėjusi kaupti) keletą receptų knygų. Tai šis receptas bus iš "Metai Beatos virtuvėje". Nežinau kaip kitiems, bet man Beatos knygose kol kas patinka visi receptai, kuriuos jau išbandžiau. Taigi, jau kaip supratote aš kažko naujo neišradinesiu, o surašysiu jau žinomus ir pačios išbandytus receptus.


 Taigi pradedam:

Vafliams reikės:

  • 150g. lazdyno riešutų
  • 200g. kambario temperatūros sviesto
  • 200g. gero juodojo šokolado
  • 1 indelis (400g.)  kondensuoto pieno
  • 6-7 vaflių lakštų (Pirkite didelius vaflių lakštus, arba dvi pakuotes mažų)

Kas po ko ir kaip:

  • Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi ir suberiame lazdyno riešutus. Kepame apie 10 min., kol odelė sutrūkinės ir "atšoks" nuo riešutų. Ištraukiame iš orkaitės ir kai riešutai pravėsta nulupame nuo jų nereikalingas odeles. Nuvalytus riešutus sudedame į smulkintuvą ir sumalame. Turi gautis riešutų miltai.
  • Kambario temperatūros sviestą sudedame į indą ir su mikseriu išsukame iki jis tampa purus ir baltas, tada supilame kondensuotą pieną ir viską vėl suplakame iki vientisos masės.
  • Ištirpiname šokoladą ir kai jis pravėsta supilame jį i sviesto ir kondensuoto pieno masę. Dar šiek tiek paplakame (tik neperplakite, nes masė pasidarys per tiršta ir tepti ją ant vaflių seksis labai sunkiai.). Aš tai antrą kartą, kai dariau supylusi šokoladą neplakiau, o išmaišiau su šaukštu, tai tepėsi kur kas geriau.
  • Pagaliau supilame maltus riešutus ir viską gerai išmaišome.
  • Ant vaflių dedame tris šaukštus masės, ištepame vaflį, ant viršaus vėl dedame vaflio lakštą ir taip sloksniuojame vaflius, kol baigiasi sokoladinė riešutų masė. 
  • Ant slėgtainio uždedame medinę lentutę, o ant jos ką nors sunkaus, kad vafliai gerai susilėgtų ir paliekame vėsioje vietoje (arba šaldytuve) bent jau keletui valandų, o geriausia per naktį. Na o vėliau jau galite vaflius pjaustyti kaip tik jūsų fantazija diktuoja: juostelėmis, kvadratėliais ar trikampiais.

Aš juos mėgstu pakramsnoti priešais televizorių. Skanu su kava, arbata, ar kakava. Kas nemėgstate juodojo šokolado pabandykit su pienišku ir papasakokit ar skanu (nors manau, kad skanu). Pabandysiu ir pati kada su pienišku šokoladu juos pasigaminti.


Pasikartosiu: Receptas rastas - "Metai Beatos virtuvėje"

BON APPETIT ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą