2012 m. birželio 12 d., antradienis

Šokoladainis, Brownie arba tiesiog šokoladinis pilvuko augintojas


Taip atvirai, nuo dūšios, kaip sakant pasakysiu, kad ilgai masčiau ar gaminti šitą nuodėmingą pyragą ar ne, nes kažkaip gaila buvo to jau labai kokybiško šokolado... Vis šmėstelėdavo mintis, o kas jei neišeis? Toks geras šokoladas bus vėjais iššvaistytas... Bet pasiryžau ir skaudančia bei drebančia širdimi tirpdžiau gerą šokoladą ramindama save, kad man pavyks. Ir žinokit net nustebau pamačiusi, kad prie šito pyrago nėra kas veikti, o skonis pasakiškas ir aišku pasakiškai nuodėmingas mano kūnui.

Aš, kaip nekantrus žmogus, bandžiau jo paragauti dar karšto ir iš karto pasakau, kad jei bandysite patiekti jį svečiams karštą, tai jis sutrupės jums nespėjus jo įdėti į lėkštutę, todėl geriau pakentėkit sukandę dantis kol jis atvės ir "sulips". Be to jei laikotės dietos tai čia jūsų skaitymas turėtų ir pasibaigti, nes čia tikrai nėra tas pyragas, kuris nepakenks jūsų dietai jei paragausite mažytėlį gabalėlį, oi ne, jis pakenks ir labai manau :D


Išeiti turėtų apie 20 gabaliukų (aišku jei pjaustysit mažesniais, vieno kąsnio išeis daugiau, o jei didesniais - mažiau):
  • 200 g. kokybiško tamsaus šokolado (aš dėjau su 72% kakavos),
  • 250 g. sviesto,
  • 3 kiaušiniai,
  • 200 g. cukraus,
  • 150 g. miltų,
  • 2 šaukštai nesaldžios kakavos,
  • 1 žiupsnelis druskos,
  • 1/4 (ketvirtadalis) šaukštelio kepimo miltelių,
  • 100 g. karamelės ("Rududu"),
  • 100 g. rupaus riešutų sviesto (nedėjau, nes neturėjau).


Kas po ko ir kaip:
  • Kepimo formą ištepame sviestu ir tada išklojame popieriumi. Būtina kloti popierių jei nenorite pyrago gramdyti iš formos.
  • Šokoladą ir sviestą ištirpiname vandens vonelėje.
  • Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius ir cukrų.
  • Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais ir druska.
  • Kai sviestas su šokoladu ištirpsta (neužvirinkite, tik ištirpinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies) greitai maišydami kiaušinių ir cukraus mišinį į jį supilame sviesto ir šokolado masę. Gerai išmaišome ir suberiame miltų, kakavos, druskos ir kepimo miltelių mišinį. Sumaišome, kad gautūsi vientisa masė.
  • Tešlą supilame į paruoštą kepimo indą. Įsivaizduodami kokio dydžio bus kvadratėliai į kėkvieno jų vidurį dedame po šaukštelį karamelės ir riešutų sviesto (dėjau tik karamelę). Paskui juos lengvai paspaudžiame, kad panertų į šokolado masę.
  • Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių ir kepame pyragą apie 25 minutes. Išėmus šokoladainį leidžiame atvėsti, o geriausia, kad naktį pastovėtų šaldytuve, aš deja neišlaukiau.


Kitam kartui gaminsiu su riešutais, o dar kitą kartą ir pagal originalų receptą (prie karamelės įmesiu dar ir riešutų sviesto) :) Tik nežinia kada tie kiti kartai bus, nes aš vis dar tikiu, kad vasara bus karšta, kaip velnias ir man reikia pamiršti saldumynų gaminimą, nes figūrai jie tikrai nepadeda, o ypač tokie šokoladainiai :)

Valgyti šitą nuodėmę griežtai rekomenduoju tik užsigeriant nesaldinta arbata, nes saldumo pakankamai bus iš pyrago. O jei jūs neįsivaizduojate arbatos be cukraus, tai jūsų valia, bet aš perspėjau jeigu ką... :)



Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą