2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

"Afganai" - sausianiai su traškesiu

Dar niekada nesu nei mačiusi, nei girdėjusi, kad sausainius galima paversti traškiais kukurūzų dribsnių dėka, bet pasirodo galima, tai ir nusprendžiau išbandyti šituos sausainius, na ir dar dėl to keisto jų pavadinimo. Sausainiai lengvai pagaminami, skanūs, bet man trūko to šokolado, kuriuo siūlo papuošti sausainius, bet deja deja šokolado atsargos buvo išeikvotos ir nepapildytos taigi teko suktis be jo ir palikti sausainius nepuoštus. Na bet tai tikrai nesugadino jų skonio, tik tiek, kad aš priklausoma nuo šokolado esu, tai man jo visada trūksta :)


Reikės:
  • 100 g. minkšto sviesto,
  • 110 g. cukraus,
  • 100 g. grietinės,
  • 100 g. miltų,
  • 30 g. kakavos miltelių,
  • 60 g. kukurūzų dribsnių,
  • šokolado (nebūtina).


Kas po ko ir kaip:
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Sviestą išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus ir baltas. Tada berkite cukrų ir dar paplakite. Sudėkite grietinę ir plakite tol kol pasidarys vientisas purus kremas.
  • Miltus sumaišykite su kakava ir suberkite mišinį į sviesto masę. Ten pat sudėkite ir dribsnius, viską sumaišykite šaukštu. maišant dribsniai šiek tiek sutrupės, bet čia nieko tokio, neišsigąskite ir nesirūpinkite dėl to.
  • Kai viskas sukibs į tirštą masę ir maišant nebepasirodys miltų užuomazgų, rankomis suformuokite rutuliukus, dėkite juos į skardą ir nesmarkiai su šakute juos spustelėkite, kad šiek tiek susiplotų.
  • Kepkite apie 15 - 20 minučių. Iškepę jie bus šiek tiek trapūs, bet vėsdami sutvirtės. Jei turite ir norite viršų apliekite ištirpintu šokoladu, nes man jo trūko.


Receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą