2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

"Įdegusios" vištų kojelės

Šias kojeles kepiau, nes reikėjo kažką greitai paruošti gimtadienio šventimui darbe, o labai ilgai vargti nesinorėjo, taip pat reikėjo, kad maistą būtų galima lengvai gabenti, taigi šios kojelės mane ir sudomino savo paprastumu ne tik gaminime, bet ir produktų kiekyje. jas galima netgi į darbą neštis, jei mėgstate pietums valgyti savo gamintą maistą, tik įsimeskite prie jų mėgstamų salotų ar paprasčiausios baltos mišrainės ir peitūs bus labai nusisekę, nes pačių gaminti :)



4 porcijoms reikės:
  • 60 ml. sojų padažo,
  • 60 ml. pomidorų padažo,
  • 1 šaukšto medaus,
  • 12 vištų blauzdelių,
  • sezamo sėklų.


Kas po ko ir kaip:
  • Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, pomidorų padažą ir medų. Sudėkite į paruoštą marinatą vištieną, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti vėsioje vietoje mažiausiai 30 minučių.
  •  Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Skardą galite iškloti kepimo popieriumi (aš jo nebeturėjau, tai neklojau).
  • Vištieną sudėkite į kepimo skardą ir kiškite į įkaitusią orkaitę. Kepkite 30 minučių apversdami blauzdeles du kartus. Iškepusias blauzdeles pabarstykite sezamo sėklomis. 
  • Ir viskas, tiek to darbo ir greita ir skanu :)


 
 Receptas iš knygos "Pietūs dėžutėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą