2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai

Praėjusį mėnesį nemažai gaminau, bet vis nerasdavau laiko viskam surašyti ir sukelti. Kadangi šiandien jo šiek tiek atsirado, nusprendžiau jį naudingai išnaudoti ir papildyti savo blogą naujais receptais.

Sausainiai labai lengvai pagaminami ir skanūs. Gaminau pusę jų be jokių priedų, o į pusę įmečiau šiek tiek razinų. Asmeniškai man labiau patiko be razinų, bet čia kiekvienam pagal skonį. Siūlau pabandyti ir jums į pusę sausainių tešlos įmaišyti razinų ar kokių kitokių džiovintų vaisių.



20 - 30 sausainių (priklauso nuo to, kokio dydžio juos darysit) reikės:
  • 2 stiklinės avižinių dribsnių,
  • 2 stiklinės kokoso drožlių,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 1 šaukštelis cinamono,
  • 150 g. sviesto,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 1 nepilna stiklinė cukraus,
  • 2 kiaušiniai.
  • Saujelė džiovintų vaisių ar razinų (aš puse sausainių gaminau be priedų, o į pusę įdėjau razinų).
Stiklinė - 180 ml.

 Sausainių skarda be razinų.


 Sausainių skarda su razinomis.

Kas po ko ir kaip:
  • Į didelį dubenį supilame avižinius dribsnius, kokosus, miltus ir cinamoną. Viską gerai išmaišome.
  • ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su medumi, kad šiltas sviestas suskystintų medų. Kai medus suskystėja supilame cukrų ir įmušame kiaušinius. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Skystąją dalį užpilame ant birių produktų mišinio ir gerai išmaišome. Gaunasi tokia tiršta, beveik rankomis minkoma tešla. Iš jos rankomis arba šaukštu formuojame rutuliukus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Rutuliukus lengvai priplojame šakute ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol kraštai gražiai paruduos.
  • Kai sausainius išimsite iš orkaitės jie bus minkšti ir trapūs, bet vėsdami sutvirtės.


Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

2 komentarai: