Sausainiai labai lengvai pagaminami ir skanūs. Gaminau pusę jų be jokių priedų, o į pusę įmečiau šiek tiek razinų. Asmeniškai man labiau patiko be razinų, bet čia kiekvienam pagal skonį. Siūlau pabandyti ir jums į pusę sausainių tešlos įmaišyti razinų ar kokių kitokių džiovintų vaisių.
20 - 30 sausainių (priklauso nuo to, kokio dydžio juos darysit) reikės:
- 2 stiklinės avižinių dribsnių,
 - 2 stiklinės kokoso drožlių,
 - 1 stiklinė miltų,
 - 1 šaukštelis cinamono,
 - 150 g. sviesto,
 - 2 šaukštai medaus,
 - 1 nepilna stiklinė cukraus,
 - 2 kiaušiniai.
 - Saujelė džiovintų vaisių ar razinų (aš puse sausainių gaminau be priedų, o į pusę įdėjau razinų).
 
 Sausainių skarda be razinų.
 Sausainių skarda su razinomis.
Kas po ko ir kaip:
- Į didelį dubenį supilame avižinius dribsnius, kokosus, miltus ir cinamoną. Viską gerai išmaišome.
 - ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su medumi, kad šiltas sviestas suskystintų medų. Kai medus suskystėja supilame cukrų ir įmušame kiaušinius. Išmaišome iki vientisos masės.
 - Skystąją dalį užpilame ant birių produktų mišinio ir gerai išmaišome. Gaunasi tokia tiršta, beveik rankomis minkoma tešla. Iš jos rankomis arba šaukštu formuojame rutuliukus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Rutuliukus lengvai priplojame šakute ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol kraštai gražiai paruduos.
 - Kai sausainius išimsite iš orkaitės jie bus minkšti ir trapūs, bet vėsdami sutvirtės.
 
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"
Skanaus ;) 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą