Šiaip neblogas, bet mano atveju cukraus buvo ryškiai per mažai. Kaip mano draugas pasakė "rūgštėlynė nesveika" :D Na bet padėtis buvo ištaisyta, kai įmečiau pora šaukštelių cukraus.
O šiaip tai gaminkit atsargiai, nes paskui gali tekti valyti virtuvę nuo išsitaškiusios mėlynių masės ant sienų (laimė, kad plytelės greitai ir lengvai valosi).
Reikės:
- 250 g. mėlynių (šviežių arba šaldytų),
- 5 citrinų sultys (mano buvo tikrai didelės),
- 160 ml. baltojo cukraus,
- 1 litras šalto sodos vandens
- sauja mėtų lapelių,
- ledo kubelių patiekti.
Kas po ko ir kaip:
- Į didelį puodą sudėkite mėlynes (man pilnai užteko ir vidutinio dydžio puodo), supilkite cukrų ir išspauskite citrinų sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Puodo turinį sutrinkite elektriniu smulkintuvu ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti. Su smulkintuvu, kaip žinoma elkitės atsargiai, nes aš netyčia pakreipiau jį ir teko nuo sienų valyti mėlynes
- Ataušusį uogų sirupą paragaukite. Jei per rūgštus įdėkite daugiau cukraus, tada sumaišykite su sodos vandeniu ir mėtų lapeliais. Išpilstykite į stiklines ar butelius ir patiekite su ledo kubeliais.
Receptas iš žurnalo "Virtuvė. Nuo...Iki..." Nr.7 (37) 2012
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą