2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Braškiniai ledai

Aš mėgstu ledus. O kas jų nemėgsta, kai geriau pagalvoji, taigi kai knygoje pamačiau ledų receptą nusprendžiau juos būtinai pasigaminti, vien dėl įdomumo. Norėjosi pabandyti namuose gamintus ledus ir palyginti su parduotuvės. Aš aišku neturiu ledų gaminimo aparato, dėl to mano ledai sustingo į stambesnius ledo kristalus, bet tai tikrai nesugadino jų skonio. Svarbiausia yra nepamiršti ledus vis permaišyti, kol juos šaldome, o skonis - nepalyginamas su jokiais parduotuvėje parduodamais ledais.


Reikės:
  • 5 kiaušinių trynių,
  • 200 g cukraus,
  • 250 ml. pieno,
  • 250 ml. grietinėlės (35% riebumo),
  • 600 g. braškių + 50 g. cukraus,
  • 1/2 citrinos sulčių,
  • 250 g. natūralaus jogurto.


Kas po ko ir kaip:
  • Kiaušinių trynius sumaišome su cukrumu ir išplakame iki balsvų putų.
  • Pieną su grietinėle supilame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol įkaista, bet neužverda. Tada šį mišinį supilame ant išplaktų trynių ir išmaišome. Skystis pasidaro gražios gelsvos spalvos.
  • Viską supilame atgal į puodą, statome ant nedidelės ugnies ir nuolat maišydami kaitiname apie 10 minučių, kol masė pradeda tirštėti, bet neužverdame. Ar kremas jau gatavas galime patikrinti perbraukę šaukšto, kuriuo maišome, apačią. jei lieka takelis ir kremas nesubėga atgal vadinasi jis paruoštas. Svarbu neužvirti kremo, nes kiaušiniai pavirs kiaušiniene, o šito mes nenorime.
  • Kai kremas jau paruoštas įstatome puodą į dubenį su šaltu vandeniu, kad kremas pravėstų ir karštos puodo sienelės jo nesugadintų.
  • Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir sumaišome su cukrumi ir pusės citrinos sultimis. Tada viską sutriname virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu (siūlau braškes sudėti į gilų dubenį, kad paskui nereikėtų išsitaškiusių braškių valyti nuo virtuvės sienų) iki tyrelės ir sumaišome su jogurtu.
  • Kiaušininį kremą sumaišome su trintų braškių ir jogurto mase. Palaukiame kol viskas atvėsta, supilame į vieną ar du plokščius plastikinius indus ir dedame į šaldiklį. Po poros valandų patikriname, kaip ledai šąla, o jau pradėjusius stingti kraštus ir kitas vietas gerai sumaigome šakute ir išmaišome. Dedame atgal į šaldiklį ir kas 3 valandas vis pakartotinai išimame ir permaišome juos. 



 Gaminant šiuos ledus tikrai neužtruksite. Pats gaminimas užima mažiau laiko, nei indų plovimas po to kai jie bus paruošti :)


Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą