2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Garsioji Pavlova

Daug kartų mačiau, kaip savo bloguose visi ir visos yra įkėlę Pavlovos receptą. Atėjus vasarai ir prasidėjus šviežių uogų metui ir aš pasiryžau ją iškepti. Vienintelis minusas yra tas, kad Pavlovos pagrindą reikia lėtai atvėsinti, tiksliau palikti per naktį šiek tiek praviroje orkaitėje, kad ji atvėstų kartu su pačia orkaite, bet tikrai skanu ir manau verta laukimo :)

Jei taip visiškai atvirai tai ją nusprendžiau gaminti dėl to, kad po ledų gaminimo man liko baltymų, taigi buvo puiki proga iškepti Pavlovą.


Reikės:
  • 4 kiaušinių baltymų (aš sudėjau visus 5, kurie liko nuo ledų),
  • 200 g. cukraus (dėjau 250 g.),
  • 1 kupinas šaukštelis krakmolo,
  • 1 šaukštelis baltojo vyno acto arba citrinos rūgšties ant peilio galo,
  • 400 ml. grietinėlės,
  • 800 g. - 1 kg. įvairių uogų (aš dėjau braškes ir žemuoges).


Kas po ko ir kaip:
  • Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių.
  • Kiaušinių baltymus supilame į švarų indą. Iš pradžių plakame negreitai, kad suputotų. Tada plakdami po šaukštą sudedame cukrų ir plakame, kol viskas virsta standžiomis blizgiomis putomis. Ant viršaus pabarstome krakmolo, įpilame baltojo vyno acto arba citrinos rūgšties ir dar paplakame.
  • Skardą išklojame kepimo popieriumi ir į ją šaukštu dedame paruoštą masę. Suformuojame apskritimą ar kvadratą, jis turėtų būti ne storesnis nei 4centimetrai. Aš dariau du apskritimus ir dar iš likusios masės prigaminau morengų "Itono betvarkei". Skardą įkišame į orkaitę ir paliekame džiūti. Po 1 valandos ir 10 minučių orkaitę išjungiame, šiek tiek ją pradarome (jei pradaryta nesilaiko - užkiškite kokį medinį šaukštą) ir paliekame per naktį orkaitėje vėsti. 
  • Ryte arba prieš renkantis svečiams ištraukiame morengą iš orkaitės. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir uždedame ant morengo. Užbarstome uogų ir jei kepėte du morengus ant viršaus uždedame antrą, o ant jo likusią grietinėlę ir uogas.


Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą