2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Vištienos pyragas

Oi šitas pyragas tikrai skanus ir tikrai greitai paruošiamas. Skonis tai nerealus, o dėti galite visko ką turite, o jei ko ir neturite tai irgi nedidelė bėda, nes galima keisti kuo kitu ar visiškai nedėti ir nekeisti niekuo :) Taigi daug nekalbu ir iš karto rašau.


Reikės:
  • 4 vištų šlaunelės,
  • aliejaus,
  • 1 svogūnas,
  • 2-3 morkos,
  • 1 saliero lapkotis,
  • grybų, žaliųjų žirnelių arba 1 cukinija (arba viskas kartu) (aš dėjau konservuotų žirnelių ir papriką),
  • 1 šaukštas sviesto,
  • 1 kupinas šaukštas miltų,
  • juodųjų pipirų,
  • šviežių čiobrelių lapelių (arba džiovintų),
  • 1 kubelis vištienos sultinio (arba 1 šaukštelis),
  • 2 kupini šaukšteliai "Dižono" garstyčių,
  • 1 stiklinė pieno,
  • 300 g. sluoksniuotos tešlos,
  •  kmynų.
 Kaip tikriausiai pastebėjote druskos dėti čia nereikia, nes nuo sultinio patiekalas pasidarys pakankamai padruskintas, o jei įdėsitpapildomai, tai manau, kad jos bus per daug :)


Kas po ko ir kaip:
  • Nuo vištų šlaunelių nulupame odą, išimame kaulus, o mėsą supjaustome gabalėliais. Į keptuvę ar puodą (aš naudojau puodą, bet jei keptuvė talpi tai tiks ir ji) pilame truputį aliejaus ir apkepiname vištieną. Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Dedame supjaustytas morkas (mano morkos nebuvo didelės tai aš ją tiesiog perpjoviau pusiau ir supjausčiau riekelėmis), smulkintą saliero kotą, papriką, žirnelius (cukiniją jei naudosite) ir uždengę troškiname 10-15 minučių.
  • Ištirpiname šaukštą sviesto, įberiame miltų ir išmaišome. Gausis tokia košė.
  • Į vištieną su daržovėmis dedame prieskonių - pipirų, čiobrelių, tada kubelį sultinio ar miltelių, sudedame garstyčias. Įpilame stiklinę pieno ir maišydami keletą minučių troškiname, kol pienas užvirs. Vištiena su daržovėmis turėtų plaukioti skystokame padaže. Sudedame miltų ir sviesto košę ir maišome, kol padažas sutirštėja.
  • Pasiimame atsileidusią sluoksniuotą tešlą. Jei reikia ją iškočiojame.
  • Troškinį pilame į indą, ant jo uždedame iškočiotą tešlą ir padarome iš jos "dangtį", gražiai pritvirtiname prie kraštų, o viduryje šiek tiek įpjauname, kad garai galėtų išeiti lauk. Šakute šiek tiek subadome tešlos viršų, pabarstome kmynais (aš kmynus subėriau į vidų) ir kišame į iki 200 laipsnių įkaitiną orkaitę maždaug 45 minutėms, kad iškeptų pyrago "stogas".

 Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. bandysiu siandien si pyraga,bet vietoi teslos desiu bulviu kose,ziuresiu kaip gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Papasakokit, kaip gausis su bulviu kose :) Sudominot mane, reikes ir man pameginti su bulviu kose.

      Panaikinti