Reikės:
- 300 ml. pieno,
- 70 g. sviesto,
- 80 g. cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 5 kiaušiniai,
- 150 g. miltų,
- 1 kiaušinis patepti, jei norite, kad sausainiai blizgėtų.
Kas po ko ir kaip:
- Pieną supilame į nedidelį puodą. Ten pat sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, suberiame cukrų ir druską.
- Miltus suberiame į dubenėlį iš kurio būtų patogu staigiai supilti miltus į puodą.
- Puodą su pienu ir sviestu pakaitiname, kad sviestas ištirptų, o pienas pradėtų virti. Tik reikia žiūrėti, kad pienas visiškai neužvirtų. Kai tik daugiau nei pusė pieno paviršiaus ima burbuliuoti, o sviestas ištirpęs, vienu mostu į puodą supilame miltus ir greitai maišome. Iš pradžių viskas sušoks į gabalus, bet pamažu mąsė taps vientisa. Maždaug po 30 sekundžių išjungiame ugnį ir toliau energingai maišome, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo sienelių. Gautą tešlos gabalą verčiame į didesnę lėkštę, suplojame į blyną per visą lėkštės diametrą ir paliekame atvėsti iki maloniai šiltos.
- Kol tešla vėsta, šiek tiek paplakame kiaušinius.
- Kai tešla bus maloniai šilta sudedame ją į dubenį ir po truputį sudedame kiaušinių plakinį (maždaug po 2-3 šaukštus) nuolat maišydami tešlą šaukštu arba elektriniu plaktuvu. Kiaušiniai turi įsimaišyti į tešlą taip, kad ji taptų vientisa, blizgi ir pamažu imtų leistis. Svarbu kiaušinių dydis: gali būti, kad visų kiaušinių nesudėsite, o gali būti ir taip, kad reikiamą konsistenciją gausite tik sudėjus visus kiaušinius (mano kiaušiniai buvo dideli, tai visų nesudėjau. Tai kas liko sutepiau, kad sausainiai blizgėtų). Tešla turi būti tokio tirštumo, kad truputį krestelėjus šaukštą ji nuo jo nudribtų.
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Tešlą sukrečiame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius. Kadangi iš tešlos išeina daug tai ne visus iš karto išeis iškepti, bet nieko tokio, tešla palauks savo eilės.
- Jei norite, kad sausainiai blizgėtų lengvai patepkite juos kiaušiniu išplaktu su trupučiu druskos. Sausainius kepkite 10 - 15 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio. Sausainiai pakils ir paruduos, o tada jau galima juos traukti lauk ir skanauti.
Receptas iš knygos: "Beatos virtuvė: Kepinių knyga"
Skanaus ;)
Atrodo tiesiog nuostabiai! Tuoi bandysiu :)
AtsakytiPanaikinti