2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Ryžių pudingas arba tiesiog vaniliniai ryžiai

Šis pudingas laaabai sotus ir saldus, nors atrodo, kad ketusi šaukštai cukraus nelabai ir pasaldina. Na nebent jūs esate nerealūs smaližiai tada jums gali saldumo trūkti, nors nemanau, kad taip atsitiks.

Keletas pastebėjimų:
Visų pirma prieš gamindami perskaitykit gaminimo eigą nuo pradžios iki galo ir tik tada gaminkit.
Būtų labai gerai, bet nebūtina aišku, jei ryžius keletą valandų galėtumėte pamirkyti karštame piene. Arba per naktį, arba ryte, prieš išlėkdamos į darbus ryžius užpiltumėte karštu pienu, o virtumėte vakare. Tuomet viskas vyksta kur kas greičiau. Bet jei neturite tam laiko, kaip aš, kad neturėjau, tai ryžius virti teks ilgai ir ant nedidelės ugnies.



Reikės:
  • 1 l. nenugriebto pieno,
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 120 g. (5-6 šaukštai) ryžių (geriausia naudoti ryžius skirtus rizotui arba desertinius, pastarieji būtų iš vis tobulumas).





 Kas po ko ir kaip:

  • Į pieną supilame cukrų ir įmetame vanilės ankštį. Pieną užviriname ir karštą užpilame ant ryžių. Puodą sandariai uždengiame ir paliekame ryžius ramybėje bent porai valandų. O jei nėra tam laiko tada tiesiog į užvirusį pieną suberiame ryžius ir verdame ant nedidelės ugnies pusantros valandos vis maišydami juos. Verdant vanilė suminkštės ir prakiurs, taigi po pudingą pasklis mažutės vanilės sėklytės. Kai ryžiai jau bus išvirę vanilės ankštį išimkite.
  • Išvirus ryžiams ir išėmus ankštį leiskite ryžiams pastovėti uždengtame puode dar pusvalandį. Jei po to pasirodys, kad košė per kieta - įpilkite dar šiek tiek karšto pieno.
  • Pudingas valgomas tiek karštas, tiek šaltas, tiek su vaisiais, tiek su uogiene, tiek ir be nieko, jie skanūs visaip.




Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą